Solliciteren briefcase icon

Contactgegevens:

Born: +31 (0)46-442 99 99
Venlo: +31 (0)77-355 83 83
Heerlen: +31 (0)45-30 300 20
X-WAY

De truck die (on) & (off) road met elkaar verbindt

Waar de S-WAY de truck voor on-road inzet is, is de X-WAY is de nieuwe maatstaf voor de combinatie van on-road en off-road missies met het hoogste nuttige laadvermogen in zijn segment. De robuuste aandrijf- en ondersteltechniek van een off-road gecombineerd met het comfort van een van de modernste cabines in de truckwereld. De X symboliseert deze benadering.

X-WAY is leverbaar in een scala aan asconfiguraties en aandrijvingen. Een range trekkers en bakwagenchassis die loopt van 4x2, 6x2, 8x2, 6x4 en 8x4. Daaraan toegevoegd kan in het grootste gedeelte van de configuraties een hydraulisch aangedreven vooras. IVECO Hi-Traction is af fabriek leverbaar en levert standby extra tractie op de voorwielen.

Klik op onderstaande afbeelding voor een intro van de X-WAY

Recent afgeleverd

X-WAY

De truck die (on) & (off) road met elkaar verbindt

Ontwerp in eigen huisstijl

Al meteen vanaf de introductie maakt de IVECO S-WAY veel tongen los. Zo hebben veel chauffeurs en transporteurs reeds kennisgemaakt tijdens evenementen als Truckstar Festival, Mega Trucks Festival en de IVECO Ride & Drive dagen. Met de nieuwe applicatie kan iedereen op een persoonlijke manier kennismaken met de truck, zonder hiervoor maar één stap naar buiten te zetten.

Start met ontwerpen

Veelzijdigheid

De X-WAY is leverbaar met 2 verschillende cabine breedtes, 2 verschillende cabine lengtes en 2 verschillende cabine hoogtes. Voor elke inzet, regionaal, nationaal of internationaal is er een geschikte cabine. Voor elke inzet is er tevens een geschikte versnellingsbak, X-WAY heeft maar liefst 3 versnellingsbak alternatieven. Speelt gewicht een rol, dan is de X-WAY al zeker een te overwegen alternatief, de truck behoort tot de lichtste in de markt.

Cabine varianten
  • AD-LR cabine: de smalle korte cabine voor regionale en nationale distributie;
  • AT-LR cabine: de smalle lange cabine met laag dak voor regionale en nationale distributie en voor gewicht besparende missies;
  • AT-MR cabine: de smalle lange cabine met hoog dak voor regionale en nationale distributie en voor gewicht besparende missies;
  • AS-MR cabine: de brede lange cabine met middel hoog dak voor nationaal en internationaal vervoer;
  • AS-HR cabine: de brede lange cabine met hoog dak voor nationaal en internationaal vervoer;
Versnellingsbak varianten
  • ZF Servoshift 16-gangs handgeschakelde versnellingsbak;
  • ZF Traxon 12-gangs geautomatiseerde versnellingsbak;
  • Allisson volautomatische versnellingsbak met hydraulische koppelomvormer.

Motoren

IVECO is de enige truckfabrikant die de volledige motorenrange van 160 tot 570 Pk zelf ontwikkeld en produceert, en deze range tevens kan leveren zonder een EGR uitlaatgas-recirculatie systeem. EGR is een complex systeem dat minimaal 30% uitlaatgas terug de motor invoert om een tweede keer te verbranden. Dat betekent dat IVECO motoren aan de meest actuele emissienormen voldoen met alleen een roetfilter en Adblue inspuiting in de uitlaatdemper. De Adblue efficientie in de demper bedraagt maar liefst 98%. Dit gepatenteerde Hi-SCR uitlaatgas zuiveringssysteem voorkomt extra koelingsinstallatie op de motor, voorkomt onnodige en ongewenste warmte ontwikkeling in de motor en voorkomt zelf-vervuiling van de motor. Kortom, de levensduur van de motor is hierdoor langer, en de operationele kosten van de motor zijn hierdoor lager en het eigen gewicht van de motor is hierdoor lager.

Download brochure X-WAY

IVECO Hi-Traction

HI-TRACTION HYDROSTATISCHE VOORWIELAANDRIJVING

Het IVECO  HI-TRACTION systeem wordt af band bij IVECO gemonteerd, het is geen aftermarket systeem.

Hi-Traction zorgt voor aanvullende aandrijfkracht op de voorwielen in situaties wanneer u maximale tractie nodig hebt. Zonder het hoge brandstofverbruik van permanente integrale aandrijving bent u zo verzekerd van optimale wendbaarheid en tractie.

Het systeem bestaat uit een gesloten hydraulisch circuit met Poclain wielnaafmotoren die worden aangedreven door een hogedruk hydraulische pomp. De pomp wordt aangedreven door een op de voertuigmotor gemonteerde distributie-PTO. Deze PTO draait altijd mee als de motor draait, een 2e PTO op de versnellingsbak voor de aandrijving van overige hydraulische componenten is dus probleemloos mogelijk. Bijkomend voordeel van de distributie-PTO is dat het systeem continu inzetbaar is, er is geen stop of slip nodig om het systeem te activeren. De TraXon versnellingsbak wordt af fabriek geprogrammeerd om de combinatie met Hi-Traction optimaal mogelijk te maken. Er is zelfs een variant mogelijk waarbij het voertuig alleen op de hydromotoren kan worden voort bewogen.

Cabine aanpassingen

De AD cabine kan af fabriek worden voorzien van een 3e zitplaats op de motortunnel, compleet met 3-punts gordel.

De AT en AS cabines kunnen lokaal worden voorzien van een 3e zitplaats op de motortunnel, maar ook een 2e zitrij met 2 of 3 zitplaatsen in plaats van het onderbed is een lokale ombouw mogelijkheid.

De AD, AT en AS cabines kunnen lokaal worden omgebouwd naar een versie met “torpedo” of “neus”. Een specialiteit van CFG die uniek in de Europese markt is. Het model en de naam zijn Europees geregistreerd door CFG onder de naam STRATOR. Zie link voor meer informatie:

Chassis aanpassingen

Bakwagen- en trekkerchassis kunnen lokaal worden voorzien van een of meerdere extra stuurassen. CFG is distributeur van ST Truck uit het Italiaanse Verona, een specialist in truckmodificatie, gecertificeerd door Iveco Turijn. Zie voor meer informatie over extra stuurassen: link stuurassen bijplaatsen

X-WAY

MAATWERK

X-WAY

MAATWERK

Opbouw

Met BUCA in huis als dealer van Palfinger autolaadkranen, Epsilon kipper kranen en Palift container afzetsystemen is maatwerk aan uw toekomstige truck onder 1 dak mogelijk. Zie voor meer informatie: link Maatwerk (BUCA)

Met onze lokale partners in de regio werken wij nauw samen om uw toekomstige truck te voorzien van alle overige maatwerk opbouwen. Graag nemen we daarbij het uitzoek- en regelwerk van u uit handen en leveren de truck compleet en inzet klaar bij u af.

Maatwerk Duurzame Bedrijfswagens

Galerij | X-WAY | Chassis

Galerij | X-WAY | Chassis Interieur

Galerij | X-WAY | Trekkers

Galerij | X-WAY | Trekkers Interieur