Offerte aanvragen & contact phone icon

Contactgegevens:

Born: +31 (0)46-442 99 99
Venlo: +31 (0)77-355 83 83
Heerlen: +31 (0)45-30 300 20EuroCargo

De compacte distributie truck

De EuroCargo is de middelzware vrachtwagen in het assortiment van IVECO. Sinds 1994 is de truck in de markt en heeft continu in de Europese top 3 best verkochte distributietrucks gestaan.

Veelzijdigheid

De EuroCargo is gebouwd voor intensieve inzet in stedelijke en regionale distributie. Maar ook specifieke gebruikersgroepen zoals bergingsbedrijven, huisvuilinzameling, aannemerij, defensie, verhuis- en verhuurbedrijven kunnen de goede eigenschappen van de EuroCargo waarderen. De truck is leverbaar met 8 verschillende wielbases, met 5 cabine varianten, met 4x4 aandrijving, met handgeschakelde, geautomatiseerde en volautomatische versnellingsbakken, en met rondom luchtvering. Met 52 graden heeft de EuroCargo de grootste stuurhoek in de markt, daarmee is de draaicirkel aanzienlijk kleiner dan vergelijkbare trucks.

De maximaal toegelaten sologewichten variëren van 7.500 kg tot 18.500 kg, en tot 34.000 kg maximaal combinatiegewicht. Het chassis is uitermate geschikt voor het monteren van verschillende soorten opbouw, eventueel met laadkraan, afzetsysteem of laadlift. Ook een ombouw naar trekker met oplegger wordt veelvuldig toegepast.

De cabines behoren tot de ruimste in de markt, met name de 7-persoons manschappencabine, en de met een hoog dak uitgeruste slaapcabine. Deze kan lokaal worden omgebouwd naar een 5-zits versie voor verhuisbedrijven.

Download EuroCargo brochure

Download EuroCargo Openbare Werken brochure Recent afgeleverd

EuroCargo

De compacte distributietruck

Motoren en Veiligheid

De EuroCargo is leverbaar met moderne 4- en 6-cilinder diesels en 6-cilinder CNG gasmotoren. De vermogens variëren van 160 tot 320 Pk voor de diesels, en 210 Pk voor de CNG motor. IVECO is erin geslaagd om met de gehele motorenrange aan de Europese EURO-6 emissie te voldoen door gebruik te maken van een systeem met AdBlue maar zonder EGR. Daardoor is er geen extra koeling nodig, is er geen overlast van warmloop van de motor, en kunnen de basis afmetingen van chassis en cabine hetzelfde blijven. De versnellingsbak alternatieven zijn handgeschakeld met 6 versnellingen, geautomatiseerd met 6 of met 12 versnellingen en volautomatisch met 6 versnellingen.

De EuroCargo is standaard uitgerust met Lane Warning System, AEBS remsysteem en een ESP stabiliteitssysteem. Het vlak uitgevoerde dashboard geeft ruimte aan functionaliteit, ergonomie en comfort. Het vereenvoudigt de doorgang in de cabine en verhoogt het gebruiksgemak: alle bedieningselementen bevinden zich op een centrale plaats, waar ze goed zichtbaar en direct bereikbaar zijn.

EuroCargo chassis met manschappencabine

Met een manschappencabine maakt u de EuroCargo nog veelzijdiger. Zowel goederen als mankracht tegelijk vervoeren naar de plek van bestemming. De achterbank van de dubbele cabine telt vier comfortabele zitplaatsen. Met voorin een bijrijdersbank zijn er totaal maximaal 6+1 zitplaatsen.

EuroCargo 4x4

De EuroCargo is af fabriek leverbaar met een 4×4 aandrijving. De achteras is dan zowel als enkellucht en als dubbellucht leverbaar. Beide assen kunnen gesperd worden, en een lage en hoge gearing is standaard.

Opbouw

Met BUCA in huis als dealer van PALFINGER autolaadkranen, Epsilon kipper kranen en PALIFT container afzetsystemen is maatwerk aan uw toekomstige truck onder 1 dak mogelijk. Zie voor meer informatie: link Maatwerk (BUCA)

Met onze lokale partners in de regio werken wij nauw samen om uw toekomstige truck te voorzien van alle overige maatwerk opbouwen. Graag nemen we daarbij het uitzoek- en regelwerk van u uit handen en leveren de truck compleet en inzet klaar bij u af.

Maatwerk Duurzame bedrijfswagens

EuroCargo

Maatwerk

Galerij | EuroCargo

Galerij | EuroCargo