Keuringen

APK 1 en 2 keuringen

De vestigingen Born en Venlo zijn officieel erkend APK-keuringsstation; u kunt bij ons terecht voor de verplichte APK keuring van al uw bedrijfsvoertuigen en getrokken materieel.

Zware voertuigen
Is uw bedrijfswagen zwaarder dan 3.500 kg, dan bent u verplicht om uw voertuig jaarlijks te laten keuren.

Lichte voertuigen
Lichte bedrijfsauto’s zijn vanaf het derde of vierde jaar keuring plichtig, afhankelijk van het type brandstof.

Laadklepservice en keuring

Een defect aan uw laadklep kan zorgen voor onveilige situaties en vertraging van uw logistiek. Laadkleppen worden intensief gebruikt en zijn onderhevig aan slijtage.

Jaarlijkse controle en service van de laadklep is volgens de Arbo regelgeving verplicht. Tijdig onderhoud en keuren waarborgt een betrouwbare laadklep, waarmee uw personeel veilig kan werken. Wist u dat het keuringsbewijs bovendien een belangrijk document is voor uw verzekeringsmaatschappij?

Slijtage gevoelige onderdelen worden gesmeerd en tijdig vervangen en kleine defecten worden opgemerkt en verholpen.

Wanneer moet ik mijn laadklep laten keuren?
Volgens de wet moet u uw laadklep aantoonbaar onderhouden en moet hij in goede staat zijn. Hoe vaak het nodig is om de laadklep te laten keuren, is afhankelijk van het gebruik. De keuring moet tenminste een keer per jaar uitgevoerd worden bij licht tot normaal gebruik. Bij intensief gebruik, onder zware omstandigheden, adviseren wij om de laadklap ook vaker te laten smeren en controleren van de scharnierpunten en controle van de hydrauliekslangen.

Periodieke Keuring Autolaadkraan en afzetsysteem

Volgens de Arbo regelgeving bent u verplicht minimaal één keer per jaar de autolaadkraan, containersysteem of heftruck te laten controleren door een terzake deskundige. Deze inspectie kan worden uitgevoerd tegelijk met een onderhoudsbeurt. Het tijdig uitvoeren van de jaarlijkse inspectie en onderhoudsbeurt voorkomt onnodige stilstand en de daardoor onnodige kosten. Voor het uitvoeren van de jaarlijkse inspectie van autolaadkranen en containersystemen maken wij gebruik van het PALKEUR keurmerk.

PALKEUR
PALFINGER Nederland is onze partner in het keuringstraject van PALFINGER producten. Daarnaast kunnen vanzelfsprekend ook andere merken geïnspecteerd worden. Met het eigen keurmerk PALKEUR worden jaarlijks meer dan 1.800 eerste ingebruikname en periodieke inspecties uitgevoerd. Voor het bewaken van de kwaliteit van het keurmerk en de deskundigheid van de keurmeesters wordt samengewerkt met een door de overheid geaccrediteerde instantie, HHC/DRS Inspecties, die regelmatig steekproeven uitvoert op onze inspecties. Samen met HHC/DRS Inspecties voeren wij ook de TCVT-keuringen uit. Dit kan uiteraard ook via Keboma, TUV of SGS.

Ingebruikname Keuring
Ook alle door BUCA geleverde nieuwe laadkranen en installaties worden onderworpen aan een ingebruikname keuring volgens PALKEUR. Hiervan ontvangt u een officieel certificaat bij uw kraanboek.

Tachograaf

Voor de jaarlijks wettelijke verplichte tacho ijking van de tachograaf in je vrachtwagen kun je bij CFG terecht.

Uitlezen data
Om te voldoen aan je wettelijke archiveringsverplichtingen moet je regelmatig de data downloaden van het massageheugen van je digitale tachografen en chauffeurskaarten.

Uiteraard kun je bij CFG ook terecht voor downloadapparatuur en -software.

 

Duits Mautsysteem Toll Collect

CFG in Born is erkend servicepartner van Toll Collect. Wij verzorgen inbouw, ombouw en reparaties aan de voertuigtoestellen OBU.

Op de Duitse autosnelwegen en geselecteerde rijkswegen geldt een tolplicht voor binnen- en buitenlandse vrachtwagens vanaf 12 Ton toegelaten totaalgewicht. Bussen en enkele andere voertuiggroepen vallen niet onder de tolplicht.

Alarmsystemen

CFG is in staat om op professionele wijze alarmsystemen in te bouwen, te repareren en te onderhouden.

We worden door SCM (Stichting Certificering Motorrijtuigbeveiliging) erkend als inbouwstation voor alarminstallaties. Bij CFG kun je terecht voor de beste service met betrekking tot je alarmsystemen, ongeacht het merk van het voertuig of systeem.

Wil je graag een alarmsysteem laten inbouwen, een reparatie laten uitvoeren of heb je een andere vraag? Neem dan contact op met een van onze werkplaatsrecepties.