Solliciteren briefcase icon

Contactgegevens:

Born: +31 (0)46-442 99 99
Venlo: +31 (0)77-355 83 83
Heerlen: +31 (0)45-30 300 20
Reparatie & Onderhoud

Ongeplande stilstand van uw bedrijfswagen levert direct een logistiek probleem op in uw bedrijfsvoering. Regulier preventief onderhoud is daarom een must, maar reparaties en schade blijven natuurlijk niet uit.

Het moment dat uw bedrijfswagen in één van de werkplaatsen van de Charles Feijts Groep staat wordt getracht een zo breed mogelijk servicepakket te bieden. Denk dan ook aan getrokken materieel, autolaadkranen, afzetsystemen, laadkleppen en kipinstallaties. Alle onderhouds- en reparatiewerkzaamheden kunnen in één keer worden uitgevoerd en op één adres.

Naast de reguliere bedrijfswagen- en truckmerken zijn onze werkplaatsen tevens ingericht op serviceverlening aan:

 • BPW en SAF trailer-assen
 • D’Hollandia, PALFINGER, Dautel en Bär laadkleppen
 • PALFINGER, Fassi, Hiab, HMF en Atlas laadkranen
 • PALFINGER, NCH, Leebur, Bennes Marel en VDL afzetsystemen
 • Kögel en Stas kippers
 • Lohr autotransporters
 • Broshuis en Nooteboom diepladers en containerchassis

Elke werkplaats heeft een 24-uurs servicedienst en volledig geoutilleerde servicewagens.

Reparatie & onderhoud

Laadklepservice en keuring

Jaarlijks keuren, verplicht & veilig!

Een defect aan uw laadklep kan zorgen voor onveilige situaties en vertraging van uw logistiek. Laadkleppen worden intensief gebruikt en zijn onderhevig aan slijtage.

Jaarlijkse controle en service van de laadklep is volgens de Arbo regelgeving verplicht. Tijdig onderhoud en keuren waarborgt een betrouwbare laadklep, waarmee uw personeel veilig kan werken. Wist u dat het keuringsbewijs bovendien een belangrijk document is voor uw verzekeringsmaatschappij?

Slijtage gevoelige onderdelen worden gesmeerd en tijdig vervangen en kleine defecten worden opgemerkt en verholpen.

Wanneer moet ik mijn laadklep laten keuren?

Volgens de wet moet u uw laadklep aantoonbaar onderhouden en moet hij in goede staat zijn. Hoe vaak het nodig is om de laadklep te laten keuren, is afhankelijk van het gebruik. De keuring moet tenminste een keer per jaar uitgevoerd worden bij licht tot normaal gebruik. Bij intensief gebruik, onder zware omstandigheden, adviseren wij om de laadklap ook vaker te laten smeren en controleren van de scharnierpunten en controle van de hydrauliekslangen.

Maak hier een afspraak

Heeft u liever vooraf inzicht in de te verwachten kosten voor reparatie en onderhoud? Ziet u liever een evenwichtige maandelijkse doorberekening van de kosten? Vindt u dat het risico voor onverwachte calamiteiten voor rekening van de fabrikant moeten zijn? Sluit dan een centraal R&O contract af dat in alle Europese landen gedragen wordt door de officiële IVECO-dealers.

Reparaties geschieden daar waar het voor u het meest efficiënt is. Voorkeur voor preventief onderhoud heeft echter de “thuis dealer”. Een eventuele stranding onderweg valt ook binnen het contract. Sleepkosten tot en met 50 km afstand van de dichtstbijzijnde dealer komen daarmee niet ten laste van de klant.

Het Europees IVECO-callcenter en alle officiële dealers hebben toegang tot een centrale database met alle R&O contracten die operationeel zijn, en hebben op basis hiervan altijd alle actuele informatie. Tevens hebben de dealers met het contractnummer direct de benodigde betalingsgarantie. Hierdoor gaat er geen onnodige tijd verloren in geval van een calamiteit onderweg.

Hier vindt u de verschillende Onderhoud en Verlengde Garantie pakketten van IVECO

R&O contract

Reparatie & onderhoudscontract

Hydrauliek Service

Onze monteurs in de BUCA-werkplaatsen staan garant voor vakkundig onderhoud en reparatie op het gebied van pneumatiek, hydrauliek en constructiewerk.

Om betrouwbaar en veilig te kunnen werken met uw laad- en lossystemen, die zijn ontwikkeld om in uiteenlopende terrein- en weersomstandigheden te presteren, is regulier onderhoud een must. Ook de levensduur en de prestatie van elke installatie staat of valt met het juiste onderhoud.

Voor laadkranen, containersystemen, laadkleppen, trailer-assen bieden wij u de mogelijkheid om op basis van standaard of op maat gesneden onderhoudsschema’s tegen vaste nettoprijzen het onderhoud gestructureerd uit te voeren. Zodoende ontstaat er een degelijke onderhoudshistorie op basis waarvan op geijkte momenten preventief met een kleine reparatie een grotere en mogelijk dure calamiteit voorkomen kan worden.

Onze BUCA-werkplaatsen zijn gespecialiseerd in reparatie, modificatie, revisie en ombouw van:

 • autolaadkranen
 • container afzetsystemen
 • laadkleppen
 • kippers
 • overige hydraulische systemen
 • trailer stuursystemen
 • trailer-assen, ophanging en remmen
 • cilinderreparaties
 • hydrauliek slangen en koppelingen persen
 • afstandsbesturingen
 • ventielenblokken en hydrauliekpompen

  

Modificatie & Revisie