De perfecte kruising

IVECO X-WAY

De perfecte kruising

De IVECO X-WAY staat klaar voor elke uitdaging, aangepast aan uw specifieke missie met zijn veelzijdigheid en betrouwbaarheid. 

CONTACT

IVECO X-WAY

Het comfort en de styling van de S-WAY gecombineerd met het chassis en de ophanging van de T-WAY, dat is de perfecte “Crossing” voor de X-WAY. IVECO heeft met de S-WAY en X-WAY range een generatie trucks op de weg gezet met niet alleen nieuwe cabines, maar tevens nieuwe maatstaven op gebied van brandstofverbruik efficiëntie en slimme telematica. Bij het ontwerp van de cabines stond de chauffeur natuurlijk centraal.

Veelzijdigheid

De IVECO X-WAY heeft een specifieke doelgroep van gebruikers. Transporteurs met regionale activiteiten, bedrijven en gemeenten met eigen vervoer en specifieke gespecialiseerde bedrijven zoals grondverzet, aannemerij, wegenbouw en huisvuilinzameling. Voor elke inzet is er altijd een geschikte cabine en alle varianten zijn optioneel leverbaar met een 3e zitpositie. De maximaal toegelaten sologewichten variëren standaard van 19 tot 37 ton en combinatiegewichten tot 120 ton. Als de uitgebreide fabrieksoplossingen niet de gewenste configuratie bevatten is er de samenwerking van CFG met ST Truck waarmee hele specifieke as configuratie maatwerkoplossingen inclusief 5-assers kunnen worden gerealiseerd. 

Ontwerp jouw unieke IVECO truck

Al meteen vanaf de introductie maakt de IVECO X-WAY veel tongen los. Zo hebben veel chauffeurs en transporteurs reeds kennisgemaakt tijdens evenementen als Truckstar Festival, Mega Trucks Festival en de IVECO Ride & Drive dagen. Met de nieuwe applicatie kan iedereen op een persoonlijke manier kennismaken met de truck, zonder hiervoor maar één stap naar buiten te zetten.

CONFIGURATOR

Hi-TRACTION Hydrostatische aandrijving vooras

Voor voertuiginzet waarbij af en toe een All Wheel Drive aandrijving nodig is biedt IVECO HI-TRACTION hydrostatische aandrijving voor 6x4 trekkers en bakwagens een praktisch alternatief. Het af fabriek gemonteerd en in combinatie met de Traxon versnellingsbak geprogrammeerd systeem wordt automatisch geactiveerd om extra hydraulische tractie op de voorwielen te bieden wanneer dat nodig is. 

Intelligent interieur met digitaal dashboard

Het cabine interieur werd vanaf Modelyear 2024 volledig hertekend, het heeft een duidelijk eigen karakter en uitstraling, rijk aan comfort, ruimte en geavanceerde technologieën. De zitpositie werd verlaagd voor kleinere chauffeurs en de verstelbaarheid werd ruimer voor grotere chauffeurs, in lijn met de top in de markt. De verstelbaarheid van de stuurkolom werd aangepast zodat ook de hoogte en de hellingshoek een verticalere positie aan het stuurwiel geven. Het nieuwe “cockpit” uitgevoerde, in kleur en materiaal “customizable”, dashboard met naar keuze 10” en 12” digitale displays geeft ruimte aan functionaliteit, ergonomie en comfort. Optionele camera spiegels die voldoen aan Class II en IV completeren het digitale platform.

Cabine varianten

  • AD-LR cabine: de standaard dagcabine;
  • AT-LR cabine: de lange cabine met laag dak;
  • AT-MR cabine: de lange cabine met hoog dak;
  • AS-MR cabine: de brede lange cabine met middel hoog dak;
  • AS-HR cabine: de brede lange cabine met hoog dak.

Motoren

De IVECO X-WAY range is leverbaar met moderne 6-cilinder diesels. IVECO is de enige truckfabrikant die de volledige range truckmotoren van 160 tot 580 Pk zelf ontwikkelt en levert zonder een EGR uitlaatgas-recirculatie systeem. 

EGR is een complex systeem dat minimaal 30% uitlaatgas terug de motor invoert voor een tweede verbranding. 

Het gepatenteerde IVECO Hi-SCR uitlaatgas systeem werkt alleen met een roetfilter en Adblue inspuiting, zonder EGR, en voorkomt een extra koelingsinstallatie op de motor, voorkomt onnodige en ongewenste warmte ontwikkeling in de motor en voorkomt zelf-vervuiling van de motor en tussentijdse geforceerde regeneratie is niet nodig. De gehele Cursor diesel motorenrange is voorbereid op de toepassing van 2e generatie biofuels HVO / XTL (conform EN 15940) om Co2 reductie te realiseren.

Motorvarianten:

Cursor 9           Euro VI step E: 340 | 360 | 400 Pk
XCursor 13        Euro VI step E: 460 | 500 | 580 Pk

Ervaar het comfort

Versnellingsbakken

Afgestemd op de specifieke inzet zijn er geautomatiseerde ZF-Traxon en volautomatische Allison versnellingsbak alternatieven.

Maatwerk

Met BUCA in huis als dealer van Palfinger autolaadkranen, Epsilon kipperkranen en Palift container afzetsystemen is maatwerk aan uw toekomstige truck onder één dak mogelijk. Zie voor meer informatie: link Maatwerk BUCA Met onze lokale partners in de regio werken wij nauw samen om uw toekomstige truck te voorzien van alle overige maatwerk opbouwen. Graag nemen we daarbij het uitzoek- en regelwerk van u uit handen en leveren de truck compleet en inzet klaar bij u af.

Remote Control

Bedien uw voertuig en uw wagenpark efficiënt met Remote Control en ADAS. Plan de verwarming volgens het werkschema van uw chauffeur met de DRIVER-PAL-app of via het online IVECO ON-portaal. U kunt zelfs functies zoals HI-Matic Eco en Eco Mode vergrendelen via het webportaal en het uitwisselen van voertuigen onder uw chauffeurs beheren met behulp van de functie voor vergrendelen-ontgrendelen op afstand.

Maximale uptime

Afhankelijk van de range heeft uw nieuwe IVECO modelyear 2024 voertuig geconnecteerde services die zijn ontworpen om de uptime te maximaliseren. Met onder meer “Over the Air Updates” zodat u niet naar de werkplaats hoeft te rijden om de software van uw voertuig bij te werken en “Predictive Maintenance” waardoor op basis van de gegevens die door het voertuig over zijn gezondheidstoestand worden gegenereerd de planning van het onderhoud beter te managen is.

Recente afleveringen

We laten graag iedereen zien welke prachtige bedrijfswagens, trucks en opbouwen wij recent hebben geleverd. Het zijn stuk voor stuk maatwerk projecten waar veel tijd en energie in gestoken is om het eindresultaat te leveren dat voldoet aan de verwachtingen van onze gewaardeerde relaties.