De compacte distributietruck

IVECO EUROCARGO

De compacte distributietruck

De EUROCARGO is de middelzware vrachtwagen in het assortiment van IVECO. Sinds 1994 is dit concept in de markt en heeft continu in de Europese top 3 van de bestverkochte distributietrucks gestaan.

CONTACT

IVECO EUROCARGO

De EUROCARGO is gebouwd voor intensieve inzet in stedelijke en regionale distributie. Ook specifieke gebruikers zoals bergingsbedrijven, huisvuilinzameling, aannemerij, verhuis- en verhuurbedrijven kunnen de goede eigenschappen van de EUROCARGO waarderen.

Veelzijdigheid

De truck is leverbaar met diverse chassislengtes, vier cabine varianten, drie alternatieve versnellingsbakken en luchtvering achter of rondom. Met maar liefst 52 graden stuurhoek is de EUROCARGO draaicirkel aanzienlijk kleiner dan vergelijkbare trucks.

De maximaal toegelaten sologewichten variëren van 7.5 tot 19 ton en tot 34 ton combinatiegewicht. Het chassis is uitermate geschikt voor het monteren van verschillende soorten opbouw, zoals laadkraan of afzetsysteem. Ook een ombouw naar trekker met oplegger is mogelijk.

De cabines behoren tot de ruimste in de markt, met name de 7-persoons manschappen cabine en de lange cabine met verhoogd dak zijn uniek in de markt. Deze kan lokaal worden omgebouwd naar een 5-zits versie voor verhuisbedrijven.

Motoren

IVECO is de enige truckfabrikant die de volledige range truckmotoren van 160 tot 580 Pk zelf ontwikkelt en levert zonder een EGR uitlaatgas-recirculatie systeem. EGR is een complex systeem dat minimaal 30% uitlaatgas terug de motor invoert voor een tweede verbranding. Het gepatenteerde IVECO Hi-SCR uitlaatgas systeem werkt alleen met een roetfilter en Adblue inspuiting, zonder EGR, en voorkomt een extra koelingsinstallatie op de motor, voorkomt onnodige en ongewenste warmte ontwikkeling in de motor en voorkomt zelf-vervuiling van de motor en tussentijdse geforceerde regeneratie is niet nodig. 

De EUROCARGO maakt gebruik van de IVECO 4 en 6-cilinder diesels met vermogens 160 | 190 | 220 | 250 |280 | 320 Pk.

Versnellingsbak afgestemd op de specifieke inzet:

 • Handgeschakeld ZF met 6 versnellingen;
 • Geautomatiseerd ZF met 8 versnellingen;
 • Volautomatisch Allison met 6 versnellingen.

Veiligheid en Comfort

ADAS Advanced Driver Assistance Systems

De EUROCARGO voldoet natuurlijk aan de meest recente GSR24 veiligheidsstandaard in Europa:

 • LDWS Lane Warning lijndetectie
 • ACC Adaptive cruise control met stop en go
 • TPMS bandenspanning controlesysteem
 • AEBS remsysteem
 • ESP voertuig stabiliteitssysteem
 • BSIS blindspot detectie bijrijderszijde
 • MOIS moving off detectie voorzijde
 • REV reversing detectie achterzijde
 • DDAW driver drowsiness attention warning
 • ISA intelligent speedsign assistent
 • ALC no-alcohol interlock voorbereiding

Ervaar het comfort

Digitaal dashboard

Het nieuwe vlak uitgevoerde dashboard met digitaal display geeft ruimte aan functionaliteit, ergonomie en comfort. Het vereenvoudigt de doorgang in de cabine en verhoogt het gebruiksgemak. Alle bedieningselementen bevinden zich op een centrale plaats waar ze goed zichtbaar en direct bereikbaar zijn.

Maatwerk

Met BUCA in huis als dealer van Palfinger autolaadkranen, Epsilon kipperkranen en Palift container afzetsystemen is maatwerk aan uw toekomstige truck onder één dak mogelijk. Met onze lokale partners in de regio werken wij nauw samen om uw toekomstige truck te voorzien van alle overige maatwerk opbouwen. Graag nemen we daarbij het uitzoek- en regelwerk van u uit handen en leveren de truck compleet en inzet klaar bij u af.

Remote Control

Bedien uw voertuig en uw wagenpark efficiënt met Remote Control en ADAS. Plan de verwarming volgens het werkschema van uw chauffeur met de DRIVER-PAL-app of via het online IVECO ON-portaal. U kunt zelfs functies zoals HI-Matic Eco en Eco Mode vergrendelen via het webportaal en het uitwisselen van voertuigen onder uw chauffeurs beheren met behulp van de functie voor vergrendelen-ontgrendelen op afstand.

Maximale uptime

Afhankelijk van de range heeft uw nieuwe IVECO modelyear 2024 voertuig geconnecteerde services die zijn ontworpen om de uptime te maximaliseren. Met onder meer “Over the Air Updates” zodat u niet naar de werkplaats hoeft te rijden om de software van uw voertuig bij te werken en “Predictive Maintenance” waardoor op basis van de gegevens die door het voertuig over zijn gezondheidstoestand worden gegenereerd de planning van het onderhoud beter te managen is.

Recente afleveringen

We laten graag iedereen zien welke prachtige bedrijfswagens, trucks en opbouwen wij recent hebben geleverd. Het zijn stuk voor stuk maatwerk projecten waar veel tijd en energie in gestoken is om het eindresultaat te leveren dat voldoet aan de verwachtingen van onze gewaardeerde relaties.