Reparatie & onderhoud

Reparatie & Onderhoudscontract

Heeft u liever vooraf inzicht in de te verwachten kosten voor reparatie en onderhoud? Ziet u liever een evenwichtige maandelijkse doorberekening van de kosten? Vindt u dat het risico voor onverwachte calamiteiten voor rekening van de fabrikant moeten zijn? Sluit dan een centraal R&O contract af dat in alle Europese landen gedragen wordt door de officiële IVECO-dealers.

Reparaties geschieden daar waar het voor u het meest efficiënt is. Voorkeur voor preventief onderhoud heeft echter de “thuis dealer”. Een eventuele stranding onderweg valt ook binnen het contract. Sleepkosten tot en met 50 km afstand van de dichtstbijzijnde dealer komen daarmee niet ten laste van de klant.

Het Europees IVECO-callcenter en alle officiële dealers hebben toegang tot een centrale database met alle R&O contracten die operationeel zijn, en hebben op basis hiervan altijd alle actuele informatie. Tevens hebben de dealers met het contractnummer direct de benodigde betalingsgarantie. Hierdoor gaat er geen onnodige tijd verloren in geval van een calamiteit onderweg.

Breed servicepakket

Uw bedrijfswagen moet betrouwbaar en efficiënt blijven, essentieel voor de uitvoering van uw werkzaamheden. Het is daarom erg belangrijk om een onderhoudsplan te volgen zodat uw voertuig regelmatig wordt onderhouden. Regelmatig onderhoud van een bedrijfswagen zorgt er ook voor dat deze zijn waarde behoudt en het verkleint het risico op onverwachte storingen of dure reparaties. Ongeplande stilstand van uw bedrijfswagen levert direct een logistiek probleem op in uw bedrijfsvoering. 

Het moment dat uw bedrijfswagen in één van de werkplaatsen van de CFG staat wordt getracht een zo breed mogelijk servicepakket te bieden. Denk dan ook aan getrokken materieel, autolaadkranen, afzetsystemen, laadkleppen en kipinstallaties. Alle onderhouds- en reparatiewerkzaamheden kunnen in één keer worden uitgevoerd en op één adres. Gaat u snel en tevreden in uw eigen bedrijfswagen weer de weg op, dan is onze missie geslaagd. 

Tijdens een onderhoudsbeurt kunt u gebruik maken van vervangend vervoer, zoals een leenwagen tegen een voordelig tarief.

Naast de bedrijfswagen- en truckmerken verlenen wij ook service aan:

 • BPW en SAF trailer-assen
 • D’Hollandia, Alteo en Bär laadkleppen
 • Palfinger, Epsilon, Fassi, Hiab, HMF en Atlas laadkranen
 • Palfinger, NCH, Leebur, Marrel en VDL afzetsystemen
 • Kögel en Stas kippers
 • Lohr autotransporters
 • Broshuis en Nooteboom diepladers en containerchassis

Elke werkplaats heeft een 24-uurs servicedienst en volledig geoutilleerde servicewagens.

Hydrauliek Service

Onze monteurs in de BUCA-werkplaatsen staan garant voor vakkundig onderhoud en reparatie op het gebied van pneumatiek, hydrauliek en constructiewerk.

Om betrouwbaar en veilig te kunnen werken met uw laad- en lossystemen, die zijn ontwikkeld om in uiteenlopende terrein- en weersomstandigheden te presteren, is regulier onderhoud een must. Ook de levensduur en de prestatie van elke installatie staat of valt met het juiste onderhoud.

Voor laadkranen, containersystemen, laadkleppen, trailer-assen bieden wij u de mogelijkheid om op basis van standaard of op maat gesneden onderhoudsschema’s tegen vaste nettoprijzen het onderhoud gestructureerd uit te voeren. Zodoende ontstaat er een degelijke onderhoudshistorie op basis waarvan op geijkte momenten preventief met een kleine reparatie een grotere en mogelijk dure calamiteit voorkomen kan worden.

Laadklepservice

Een defect aan uw laadklep kan zorgen voor onveilige situaties en vertraging van uw logistiek. Laadkleppen worden intensief gebruikt en zijn onderhevig aan slijtage. 

De laadklepservice ziet toe op de smering van slijtage gevoelige onderdelen, tijdig vervangen van slijtdelen en kleine defecten worden opgemerkt en verholpen.

Bij intensief gebruik, onder zware omstandigheden, adviseren wij om de laadklap ook vaker te laten smeren en controleren van de scharnierpunten en controle van de hydrauliekslangen.

Modificatie & Revisie

Onze BUCA-werkplaatsen zijn gespecialiseerd in reparatie, modificatie, revisie en ombouw van:

 • Autolaadkranen
 • Container afzetsystemen
 • Laadkleppen
 • Kippers
 • Trailer stuursystemen
 • Trailer-assen, ophanging en remmen
 • Cilinderreparaties
 • Hydrauliekslangen en koppelingen persen
 • Ventielenblokken en hydrauliekpompen