Onderdelen

Beschikbaarheid

Het duurste onderdeel is het onderdeel dat er niet is!

Om te verzekeren dat het juiste onderdeel op de juiste plaats en de juiste tijd beschikbaar is, hebben de partners van CFG een omvangrijk en efficiënt logistiek systeem opgezet. Overal ter wereld zijn er onderdelenmagazijnen op strategische plaatsen. Het order picken werkt met geavanceerde computerapparatuur en software. In Europa worden de originele onderdelen vijf maal per week ‘s nachts geleverd aan de partner servicepunten.

Een gemiddeld courant voorraadniveau van zo’n € 800.000,- inkoopwaarde en een totale oppervlakte van zo’n 1.000 m2 op drie locaties bij CFG voorziet in de eerste behoefte van onze werkplaatsen en leveringen aan klanten over de magazijnbalie.

De beschikbaarheid, uitleveringsgraad en productkwaliteit wordt voortdurend gemeten en geanalyseerd. Is er toch een calamiteit? Dan wordt VOR (Vehicle off the Road) ingeschakeld: een systeem waarbij de benodigde onderdelen voor een gestrand voertuig zo snel mogelijk worden geleverd, al moet het vanuit de productielijn van de voertuigfabriek komen.

Originele onderdelen

Bij CFG monteren we originele onderdelen en gereviseerde componenten van onze vaste partners. Met het blote oog is het verschil tussen een origineel onderdeel en een (goedkoper) alternatief nauwelijks te zien. Sterker nog: voor het gevoel zijn de onderdelen identiek. Daardoor lijkt alleen de prijs anders. Er zijn echter belangrijke verschillen tussen een origineel onderdeel en een kopie.

De hoge kwaliteit van originele onderdelen zorgt dat voertuigen perfect blijven functioneren én renderen door hun brandstofeconomie, veiligheid en grote beschikbaarheid, dat geeft je zekerheid.

REMAN onderdelen

REMAN staat voor remanufactured. Onderdelen die al een eerder leven hebben gehad en door of in opdracht van de voertuigfabrikant werden gereviseerd en goedgekeurd. CFG levert een compleet pakket aan REMAN delen voor IVECO bedrijfswagens. Deze delen zijn goedkoper in aanschaf, hebben officiële fabrieksgarantie en dragen een steentje bij aan een duurzamere wereld.

Olie en vloeistoffen

De hedendaagse bedrijfswagens en trucks moeten voldoen aan strengere emissienormen dan ooit tevoren. Daarnaast worden onderhoudsintervallen steeds langer, en worden brandstoffen steeds schraler qua smeereigenschappen. CFG gebruikt in haar servicewerkplaatsen de door IVECO voorgeschreven hoogwaardige smeerolie en andere producten van PETRONAS.

Binnen de garantietermijn van het voertuig is het van groot belang dat de voorgeschreven olie wordt toegepast. Fabrikanten hebben het recht om voorkomend claims in garantie af te wijzen indien er geen afdoende en aantoonbare onderhoudshistorie voor handen is, aangevuld met de specificaties van gebruikte smeeroliën.