Wereldpremière: IVECO's toekomsttruck rijdt op LNG biomethaan

Wereldpremière op de IAA 2016 in Hannover: de IVECO Z. Een concepttruck die anticipeert op de verschuiving naar groener rijden en het autonome rijden van vrachtwagens. De IVECO Z gaat volledig uit van zero-emissie door toepassing van LNG op basis van biomethaan.

De IVECO Z is een zeer aerodynamisch vormgegeven truck die als brandstof LNG gebruikt in nieuwe, vierkante tanks. Deze zijn samen ontwikkeld met SAG en goed voor in totaal 1200 liter gas. Dat betekent een actieradius van maar liefst 2200 km. De Iveco van de toekomst heeft een 460 pk motor en een 16 gangs automaat. Warmte uit uitlaatgassen worden hergebruikt voor energie in het voertuig.

De cabine is voorzien van tal van technologieën om het de chauffeur zo aangenaam mogelijk te maken. Zolang de chauffeur er nog is dan, want de Z is volledig ingericht op autonoom rijden.

De Z ziet er imposant uit, maar is meer dan een showcar. Hij heeft maar liefst 29 gepatenteerde vindingen die we in de toekomst ongetwijfeld gaan terugzien op productie-auto’s van Iveco.

Deel deze pagina op mijn »