LNG komt ook naar Venlo

Hoe stapt ook u over naar schoner en slimmer vervoer?
De politiek zet in op minder uitstoot en uw opdrachtgevers vragen het van uHoe houden we transporterend Nederland in beweging en werken we tegelijk aan een schonere leefomgeving? Een actuele vraag voor iedereen die met logistiek te maken heeft. Voor politiek, bedrijfsleven en voor u als transporteur.

Het nieuwe kabinet zet in op de transitie naar schonere brandstoffen en minder emissie. Bedrijven als Ahold en Lidl betrekken bij hun MVO-beleid ook het vervoer van hun producten. Transporteurs worden vaker geselecteerd op hun inspanningen om uitstoot van CO2, NOx en fijnstof te reduceren.

Als transportonderneming wilt u uiteraard ook schoner, efficiënter en stiller vervoeren. Maar hoe maakt u met uw vloot een vloeiende transitie? Hoe zet u de juiste stappen voor de toekomst zonder vandaag stil te blijven staan?
 
Schoon transport begint bij schone brandstoffen. Elektrisch of op waterstof rijden is voor vrachtvervoer nu nog geen betaalbare optie. CNG/groengas (gecomprimeerd aardgas) is een goed alternatief voor lichte bedrijfswagens. LNG (vloeibaar aardgas) is interessant als transitiebrandstof voor zwaar transport. Schoon, betaalbaar en breed verkrijgbaar – binnenkort ook in Venlo! Maar wat is voor u interessant? IVECO, DCB Energy, CFG & PitPoint.LNG helpen u graag bij het verkennen van uw mogelijkheden om de overstap te maken naar schoner en slimmer. Kijk voor meer informatie en inspiratie op www.pitpoint.nl/lng-venlo.

Waarom kiezen steeds meer transporteurs voor LNG?
Niet alleen omdat het de schoonste brandstof is voor vrachtvervoer

Zoals u weet: LNG is vloeibaar aardgas. Wat u misschien nog niet weet, is dat LNG de schoonste brandstof is voor zwaar vrachtvervoer. Dat is een van de redenen waarom transportondernemingen overstappen naar LNG. Maar LNG heeft nog zoveel meer voordelen.LNG is als brandstof goedkoper dan diesel.
Een truck op LNG is 50-75% stiller dan een dieseltruck.

LNG verbrandt schoner dan diesel. Uitstoot van PM10, NOx en CO2 is aanzienlijk lager (Factsheets Natuur & Milieu – pdf).De overheid maakt investeringen in LNG-trucks aantrekkelijk via fiscaalvriendelijke subsidies als MIA en Vamil.
De provincie Gelderland stelt bijvoorbeeld een subsidie van 8.000 euro per voertuig beschikbaar voor aanschaf van een truck op LNG.Er is landelijke dekking van LNG-tankpunten en ook elders in Europa komen er steeds meer stations bij. Inmiddels rijden al meer dan 400 LNG-trucks in Nederland. Een LNG-truck doet niet onder voor een dieseltruck: IVECO Stralis NP is uitgerust met een 400 pk motor, heeft dezelfde nuttige lading als een gelijkwaardige dieseltruck en een actieradius van 1.500 km. Wat zijn de voordelen van LNG voor uw onderneming? Klik hier!  

LNG overal in Nederland beschikbaar – nu ook in Venlo
Landelijk dekkend netwerk van tankpunten – ook in Europa neemt beschikbaarheid snel toe.

Voor zwaar transport is LNG in alle opzichten een slim alternatief. Schoon, betaalbaar en in heel Nederland en daarbuiten beschikbaar. Er komen ook steeds meer LNG-trucks  op de markt.

In Nederland zijn momenteel al 21 LNG-tankpunten. En dat aantal groeit snel. Met veel plezier kondigen we nu de opening aan van een nieuw LNG-tankstation bij Venlo/Sevenum (Erik de Rodeweg 3, Sevenum/Venlo). Op bedrijventerrein Trade Port Noord direct aansluitend op de A73/A67/A74, centraal in de logistieke hotspot die Venlo is.

Het DCB Energy tankpunt in Venlo is een nieuwe mijlpaal voor schoner transport. Hier is namelijk LNG voor zwaar transport beschikbaar én CNG voor lichte bedrijfswagen. Het CNG op dit tankpunt is bovendien hoog calorisch gas (LCNG) waaruit aanzienlijk meer kilometers te halen zijn ten opzichte van normaal CNG wat u elders tankt in Nederland.
 
Hou 17 januari 2018 alvast vrij
Er is veel te vertellen over de voordelen van LNG en CNG bij de transitie van uw vloot naar schonere brandstoffen. Dat doen we graag! Op 17 januari 2018 houden IVECO, DCB Energy, CFG & PitPoint.LNG een informatiesessie over LNG in Venlo. Tevens brengen wij een bezoek aan het LNG-tankpunt in het hypermoderne TruckEasy tankstation van DCB Energy, waar u het tanken van LNG in de praktijk kunt ervaren. Hou 17 januari 2018 vrij in uw agenda voor een inspirerende middag. In de volgende mailing krijgt u de details en kunt u zich aanmelden. Mocht u meer over CNG willen weten of kunt u niet wachten tot 17 januari voor meer informatie over LNG, neem dan contact met ons op via mail: lng-venlo@pitpoint.nl. Of kijk op onze website voor meer informatie en inspiratie www.pitpoint.nl/lng-venlo.

Wilt u weten hoe u de transitie naar een schoner wagenpark kunt maken? Kijk voor meer informatie op www.pitpoint.nl/lng-venlo. En vergeet niet 17 januari 2018 in uw agenda te zetten voor een inspirerende middag over LNG in Venlo.

Deel deze pagina op mijn »
Tanklocaties
Klik hier voor Tanklocaties in Nederland