IVECO introduceert Nieuwe Stralis NP met 460pk

De nieuwe Stralis NP 460, een volledig gamma aan zware aardgasvrachtwagens dat alle mogelijke transporttoepassingen dekt, van regionaal tot internationaal transport en van volumetransport tot toepassingen met uiteenlopende carrosserieën en zelfs ADR-transport en bouwlogistiek.

Nieuwe motor
IVECO Cursor 13 NP, een 'single fuel'-motor die is ontwikkeld om een vermogen te leveren op maat van de meest veeleisende opdrachten.

De IVECO Cursor 13 NP-motor, die werd ontwikkeld door FPT Industrial, richt zich specifiek tot internationaal langeafstandstransport. Als krachtigste aardgasmotor op de markt levert hij de nodige prestaties om zelfs de meest veeleisende opdrachten tot een goed einde te brengen. Het verbeterde verbrandingsproces van de 12,9 liter grote motor, garandeert het laagste verbruik bij langeafstandstransport. Bovendien heeft de IVECO Cursor 13 NP motor een laag geluids- en trillingsniveau doordat de stoichiometrische verbranding werkt met een compressieverhouding van 12:1 (veel minder dus dan de verhouding van 17:1 bij dieselmotoren), en is dus intrinsiek stiller.

Naast zijn uitzonderlijke zuinigheid biedt de motor ook nog verbruiksbeperkende technologieën:

  • DRIVING STYLE EVALUATION om het rijgedrag van de chauffeur op te volgen en bij te sturen,
  • ECOSWITCH-snelheids- en koppelbegrenzer,
  • ECOFLEET voor het meest efficiënte schakelpatroon,
  • Geoptimaliseerde achterasverhouding,
  • Eco-banden met lage rolweerstand
  • Fuel Consultancy Services van IVECO.

Hij introduceert ook het geïntegreerde aandrijfsysteem HI-CRUISE, dat gps-gegevens gebruikt voor functies zoals een voorspellende snelheidsregelaar, schakelregeling en een verdere optimalisering van de eco-roll-functie.

Nieuwe versnellingsbak
Geautomatiseerde Hi-Tronix twaalftrapsautomaat die het al uitstekende rijcomfort en prestatieniveau van de vorige NP-versie naar een nog hoger niveau tilt en bovendien nieuwe functies toevoegt, zoals de HI-CRUISE-functie die het profiel van de weg kent op basis van gps-gegevens.

De Stralis NP 460 is de eerste aardgasvrachtwagen met deze allernieuwste geautomatiseerde versnellingsbak, de HI-TRONIX-transmissie met twaalf verhoudingen, die de meest geavanceerde technologie in zijn klasse biedt

Deze nieuwe transmissie reduceert de schakeltijden met 10 procent in vergelijking met het vorige model en biedt bijkomende mogelijkheden zoals een rockingmode, vier achteruitversnellingen en een nieuw gamma PTO's. De HI-TRONIX-transmissie wordt standaard gekoppeld aan een geïntegreerde hydraulische retarder en een vertrekhulp voor hellingen om de veiligheid van chauffeur en lading te verzekeren.

CNG LNG
De vrachtwagen rijdt op CNG, LNG of een combinatie van beide. De versie met dubbele LNG-tank verzekert een recordrijbereik tot 1.600 kilometer. De nieuwe Stralis NP 460 beschikt over de meest geavanceerde brandstofbesparende technologieën en het ultieme comfort van de Hi-Way-cabine, die speciaal voor langeafstandsopdrachten is ontwikkeld.

TCO
De aanzienlijke TCO-besparing is te danken aan het efficiënte karakter van de Stralis NP 460, die tot 15 procent minder brandstof verbruikt.
Andere factoren die bijdragen tot de uitzonderlijk lage bezitskosten zijn de lange service-intervallen: zij waren al de langste in de sector in de vorige versie en werden uitgebreid tot 90.000 kilometer, het ontbreken van complexe uitlaatgasnabehandelingssystemen zoals roetfilters en een actieve regeneratie(EGR) dragen verder bij tot de lage onderhoudskosten van de Stralis NP 460.

Innovatie
De nieuwe Stralis NP 460 introduceert drie innovatieve oplossingen uitgewerkt door MICHELIN:

• MyBestRoute helpt de chauffeur om de slimste route te kiezen.
• MyInspection digitaliseert de inspectie van de voertuigen.
• MyTraining biedt chauffeurs een gedigitaliseerde opleiding op maat van de Stralis NP 460.

Tankcombinaties
Brede waaier aan tankcombinaties voor korte en lange ritten, zowel rechts als links gemonteerd, voor LNG of CNG om het voertuig af te stemmen op de vereisten van de klant. Bij standaard gelede vrachtwagens zijn de LNG-tanks verkrijgbaar in drie maten.

Ervaren netwerk
IVECO levert al meer dan twintig jaar aardgasvoertuigen en heeft dan ook het meest ervaren netwerk in de vrachtwagensector. Vandaag ondersteunen ze een voertuigenpark van 22.000 actieve aardgasvoertuigen in heel Europa, een aantal dat snel groeit aangezien steeds meer logistiek dienstverleners voor de duurzame optie gaan en overschakelen op aardgas voor hun voertuigenpark.

Enkele van de grootste transportleveranciers in Europa, zoals Transports Jacky Perrenot Group, Pe.Tra, Meyer Logistik, Grupo HAM en Jost Group, vertrouwen op IVECO en de Stralis NP 400 voor hun voertuigenparken. Nauwelijks een jaar na zijn lancering hebben al honderd klanten gekozen voor dit baanbrekende voertuig, goed voor een orderboek van 1.600 exemplaren.

Deel deze pagina op mijn »
Contact
Heeft u vragen of interesse in een van onze producten of diensten neem dan gerust contact met ons op via het contactformulier.
New Stralis LNG 400 | 460