ISUZU vernieuwd D-Max

Een rijke geschiedenis

Isuzu viert dit jaar z’n 100ste verjaardag. Het bedrijf werd opgericht in 1916 en is daarmee het oudste Aziatische merk dat op de West-Europese markt actief is.

100 jaar ervaring. Niet veel automerken kunnen ermee uitpakken. Hoewel Isuzu zich door de loop der jaren is gaan specialiseren in het bouwen van dieselmotoren, vrachtwagens en pick-ups, kan de Japanse constructeur terugblikken op een rijke en gevarieerde geschiedenis. Een geschiedenis waarin ook heel wat personenwagens opduiken, maar waarbij dieselmotoren en trucks ook al snel deel uitmaakten van de specialisaties van het merk.

De 2.5 diesel maakt in de nieuwe D-Max plaats voor een gloednieuwe viercilinder met een inhoud van 1.900 cc. Het vermogen blijft met 164 pk hetzelfde, het koppel van de nieuwe 1.9 D bedraagt 360 Nm is hetzelfde en is beschikbaar tussen 2.000 en 2.500 tr/min.. De nieuwe motor voldoet aan de Euro 6 emissienormen en is ongeveer 60 kg lichter dan zijn voorganger.

De motor heeft ook enkele nieuwigheden zoals een automatische riemspanner, hydraulische klepstoters en een ecologisch oliefilter. De verbruiks- en dus ook de CO2-waarden dalen aanzienlijk; afhankelijk van de configuratie is er een optimalisatie tussen 4% en 16%. Bovendien is er ook een positieve ontwikkeling op het vlak van geluidscomfort.

De nieuwe D-Max wordt ook gekoppeld aan nieuwe versnellingsbakken. Men kan kiezen tussen een handgeschakelde 6-gangs versie, of een nieuwe automaat met eveneens 6 versnellingen (voorheen 5). De automaat kan ook sequentieel bediend worden middels de versnellingspook.


Kloppend hart trekt 3,5 ton

Downsizing betekent niet dat je aan kracht of karakter moet inboeten. Als wereldwijd motorenfabrikant heeft Isuzu erop toegezien dat er geen compromissen nodig waren op het vlak van trekkracht. De nieuwe D-Max verloochent dus in geen geval zijn professionele roeping en staat in alle omstandigheden paraat.

De D-Max heeft nog steeds de inschakelbare vierwielaandrijving. Daardoor pakt het model uit met een indrukwekkend trekvermogen van maar liefst 3,5 ton. Dat is het hoogste wat de markt te bieden heeft. Daarnaast kan er in de laadbak van de D-Max ook 1000 kg aan lading mee.

Mooie design-evolutie

De nieuwe Isuzu D-Max heeft bewust gekozen voor een mooie design-evolutie. Dankzij het volledig hertekende front is het model weer helemaal bijdetijd. De evolutie is duidelijk zichtbaar. Zo zijn er nieuwe koplampen met LED dagrijverlichting en ook de mistlichten en hun behuizing krijgen een nieuw design. Verder is er een nieuw radiatorrooster, nieuwe velgdesigns en achterlichtblokken met LED-technologie.

Binnenin is de nieuwe D-Max duidelijk herkenbaar aan het hertekende dashboard met nieuwe klokken. Nieuw is ook het geïntegreerde navigatiesysteem.

Het interieur biedt voortaan ook een nog betere ergonomie, met meer gebruikscomfort en functionaliteit. Zo is er meer ondersteuning in de voorstoelen en genieten de achterste passagiers van een optimaal zitcomfort. Dankzij de hellingshoek van 24° evenaart de nieuwe D-Max het zitcomfort van een gewone personenwagen. De achterste passagiers krijgen voortaan ook meer ruimte voor de voeten.

Nieuwe (veiligheids-) uitrustingen

De nieuwe Isuzu D-Max krijgt enkele interessante nieuwe uitrustingen. Zo doet een start-stopknop voor de motor z’n intrede en kan de wagen ook uitgerust worden met PESS oftewel een keyless-go waarmee je de wagen kan openen of sluiten met de sleutel in je broekzak.

Op het vlak van de veiligheid is er een nieuw ESP-systeem. Dat omvatte reeds tractiecontrole (TCS) en wordt nu uitgebreid met Hill Descent Control (HDC) en Hill Start Assist (HSA) dat makkelijk vertrekken op hellingen bevordert (vanaf 10% helling).

3 varianten, altijd 5 jaar garantie

Net zoals zijn voorganger zal de nieuwe D-Max leverbaar zijn in 3 varianten (Single Cab, Extended Cab en Double Cab). Elke nieuwe D-Max geniet van een indrukwekkende garantie van 5 jaar met bijstand onderweg. Die wordt trouwens verhoogd van 150.000 tot 200.000 km.

Deel deze pagina op mijn »
Contact
Heeft u vragen of interesse in een van onze producten of diensten neem dan gerust contact met ons op via het contactformulier.
ISUZU
Bekijk hier de officiële website van ISUZU