Offerte aanvragen & contact phone icon

Contactgegevens:

Born: +31 (0)46-442 99 99
Venlo: +31 (0)77-355 83 83
Heerlen: +31 (0)45-30 300 20Werken bij IVECO – Directeur van een IVECO bedrijfswagendealer

Blog | Werken bij IVECO

Werken bij IVECO – Directeur van een IVECO bedrijfswagendealer

Blog | Werken bij IVECO

Georges Simons vertelt, als directeur, in deze blog alles over Charles Feijts Bedrijfswagens en waarom het zo leuk is om voor deze IVECO dealer te werken.

Vol trots vertelt hij over zijn gezin. Hij is getrouwd met de oudste dochter van Charles Feijts, en is vader van twee mooie dochters. Met een commerciële Heao-opleiding heeft hij zijn technische kennis uit pure interesse en met vallen en opstaan geleerd. Inmiddels is hij alweer bijna 30 jaar werkzaam bij Charles Feijts Groep. De functie als directeur bevalt hem heel goed. Iedere dag brengt weer iets nieuws. Zijn loopbaan bij CFG is hij in 1991 gestart als kwaliteit coördinator. Daarna is hij naar Born gekomen als bedrijfsleider van de Buchtens Carosseriefabriek BUCA. Georges is toen verkoop gaan doen, interne processen, prijslijsten en calculaties gaan bekijken. Uiteindelijk is hij doorgegroeid tot directeur van BUCA en later van Charles Feijts Bedrijfswagens.

Familiebedrijf

“We proberen Charles Feijts Groep als familiebedrijf in alle facetten in ere te houden. Voor onze klanten en ons personeel (bedrijfsgrootte: ongeveer 50 medewerkers) willen we flexibel en doeltreffend zijn. We willen iedereen bij naam kennen. Zoveel mogelijk mensen zijn bij ons vast in dienst, zodat we ook kunnen investeren in opleiding. We proberen een platte cultuur te houden. Dus weinig tussenlagen en managers. Het is een open-deuren cultuur. Als je een vraag stelt krijg je een antwoord. Naar ieder idee en iedere inbreng wordt geluisterd,” vertelt Georges Simons.

In zijn manier van leidinggeven kiest hij voor probleemoplossend werken, open-communicatie en een laagdrempelige sfeer. Daarnaast vindt hij respectvol met elkaar omgaan heel belangrijk. “Iedereen is gelijk en we werken samen aan dezelfde doelstelling(en).”

Strator Trucks

In 2006 is CFG begonnen met het ombouwen van standaard IVECO trucks naar maatwerk Strator trucks. In februari 2007 is de eerste Strator 540 6x4 op de weg gekomen. Het is een product voor de nichemarkt. Mensen die liefde hebben voor hun transportbedrijf en een echte eyecatcher op de weg willen hebben, kopen deze truck. “Uiteindelijk hebben we tot nu toe zo’n vijftig Strator trucks gebouwd. We kunnen dus spreken van exclusieve voertuigen! Het is leuk om maatwerk aan te kunnen bieden. We zijn in staat om een heel voertuig om te bouwen en deze van een nieuw uiterlijk te voorzien,” aldus de enthousiaste directeur van Charles Feijts Groep.

Volledig servicepakket

Georges: “We hebben ervoor gekozen om probleemoplossend te zijn voor kapitaalgoederen die productief moeten zijn. We zetten graag een stapje extra voor de klant en zetten het servicelevel op hoog niveau in. Het is voor ons belangrijk dat klanten maar 1 keer langs hoeven te komen voor onderstel en bovenbouw. Door een goede kwaliteit service te leveren, willen we zorgen voor een maximale up-time. Daarnaast proberen we zoveel mogelijk te doen bij de verkoop. Dit doen we door veel facetten compleet aan te bieden als hoofdaannemer (dus de chassis, bovenbouw, hydraulisch laad- en lossysteem, kranen en kiepers. Bij ons kun je voor een volledig pakket terecht.”

Wat maakt werken voor CFG zo leuk?

Het brede pakket in de verkoop en de service zorgt voor diversiteit en uitdaging. “We bieden naast IVECO ook FIAT voertuigen aan. Je kunt vandaag dus bezig zijn aan een FIAT Doblò of IVECO Daily en morgen werken aan een 50 tons vijf-asser. Het kan vandaag een motor zijn, en morgen een autolaadkraan. De techneuten die daar interesse in hebben, die kunnen bij ons zeker hun ei kwijt. Hier is het altijd wat anders en dit kan de uitdaging zijn.”

Oproep aan werkzoekende en studerende monteurs

“Ik ben ervan overtuigd dat studerende monteurs het beste kunnen kiezen voor de vrachtwagentechniek. Deze is veel uitdagender dan die van personenwagens. Er is ook veel meer aan te sleutelen, diagnose te stellen en af te stellen in vergelijking met personenwagens. Of je nu werkzoekend, studerend of al werkend bent in de automotive branche, je bent welkom bij Charles Feijts Groep en de andere dealervestigingen van IVECO.”

Ben je benieuwd naar de mogelijkheden? Bekijk alle openstaande vacatures via http://www.werkenbij-iveco.nl & https://www.cfg.nl/vacatures