Solliciteren briefcase icon

Contactgegevens:

Born: +31 (0)46-442 99 99
Venlo: +31 (0)77-355 83 83
Heerlen: +31 (0)45-30 300 20
Twee nieuwe Iveco’s S-WAY voor Frank Starmans

Twee nieuwe Iveco’s S-WAY voor Frank Starmans

Charles Feijts Bedrijfswagens heeft onlangs twee fraai gestylede Iveco S-Way 480 trekkers afgeleverd aan Frank Starmans Transporten in Landgraaf. Iveco debuteert daarmee bij het transportbedrijf. Het wagenpark van Starmans, bestaande uit DAF en Scania trucks, is daarmee gegroeid naar 31 trekkende eenheden.

Frank Starmans Transporten is in mei 2010 opgericht en heeft zich gespecialiseerd in staal- en coilvervoer, alsmede stukgoed en koeltransport door West-Europa.

Frank Starmans vertelt: “Ik was al enige tijd op zoek naar een derde merk in ons wagenpark, na de persintroductie van de nieuwe Iveco S-Way in de zomer van 2019 was mijn interesse gewekt. Gezien de algemeen bekende goede prestaties van de Iveco aandrijflijn in combinatie met de zeer geslaagde uitstraling van de nieuwe cabine was ik heel benieuwd.” Tijdens de Iveco Ride & Drive dagen bij CFG in Venlo werden de eerste kilometers met de nieuwe truck gereden, waarbij de positieve indruk alleen maar werd versterkt. De cabine is erg ruim, groot genoeg voor een 2-mans bezetting, het zicht rondom is erg goed, de stuurinrichting geeft een heel goed gevoel, en de auto is enorm rustig en stil op de weg. En wat is die Iveco 480 motor toch een sterke machine!”

Gallerij

“De inzet van de CFG 480 demo-trekker in ons dagelijks werk bevestigde de souplesse en kracht van die motor. Mijn chauffeurs waren, zonder uitzondering, meteen enthousiast. De communicatie met de ZF Traxon versnellingsbak was erg goed. De demo was uitgerust met een intarder en een GPS gestuurd schakelprogramma. De S-Way presteerde in brandstofverbruik ruim positief ten opzichte van het gemiddelde van de rest binnen het wagenpark. De Cursor 11-480 motor voldoet aan de Euro 6 step D emissie zonder gebruik te hoeven maken van een EGR recirculatiesysteem. Dat scheelt duidelijk in de warmtehuishouding en voorkomt inwendige vervuiling van de motor ondanks, een kleinere carterinhoud en het onderhoudsinterval van 150.000 km”, aldus Starmans.

Frank Starmans plaatste dan ook een bestelling voor twee stuks S-Way in de huisstijl van het bedrijf. De nieuwe trucks zijn compleet gespoten in de opvallend donkerblauw metallic kleur van Frank Starmans Transporten, inclusief instappen, deurgrepen, spatbordranden en wielnaven. Details zoals de merknaam achterop de cabine en achterspatborden zijn geaccentueerd in zilvergrijs. Zelfs Magirus uitingen werden toegevoegd om het historische verwantschap met Iveco te benadrukken.  De Starmans chauffeurs hebben de beschikking over veiligheidssystemen zoals Adaptive Cruise Control, Lane Departure Warning System en Active Braking, en de Full LED koplampen met geïntegreerde meedraaiende mistlampen garanderen een uitstekend zicht in alle omstandigheden. De Hi-Comfort chauffeursstoel, het lederen stuur, de automatische klimaatregeling en het moderne Hi-Connect infotainment systeem met TomTom trucknavigatie staan garant voor een prettige werkomgeving. Tijdens de rusttijden zorgen het ruime bed, de standkachel, 50 liter koelkast, aansluiting voor een magnetron en de Iveco Night Time Safety Lock voor een comfortabel en veilig verblijf in de cabine.

Charles Feijts Bedrijfswagens is dealer voor Iveco in Limburg met vestigingen in Born, Heerlen en Venlo. Sinds 1993 bouwt CFG aan een mooie klantenkring in Limburg door voor iedere vervoerstaak een oplossing te kunnen bieden, en service te kunnen verlenen aan lichte bedrijfswagens, zware trekkende en getrokken transportmiddelen en hydraulische laad- en lossystemen zoals laadkranen en afzetsystemen. CFG is bijzonder trots dat Frank Starmans voor Iveco en de service van CFG heeft gekozen, en kijkt uit naar een plezierige en vruchtbare samenwerking.