Offerte aanvragen & contact phone icon

Contactgegevens:

Born: +31 (0)46-442 99 99
Venlo: +31 (0)77-355 83 83
Heerlen: +31 (0)45-30 300 20Nikola Tre debuteert in Californië

Nikola Tre debuteert in Californië

De Nikola Tre BEV heeft zijn publieksdebuut beleefd op de ACT Expo beurs in Long Beach, Californië. Het was de eerste keer dat de productierijpe versie van de Tre werd getoond. Nog dit jaar moet de serieproductie van de Tre starten.

Na het tumultueuze vertrek van oprichter Trevor Milton vorig jaar was er toch enige twijfel of en hoe Nikola Motor door de crisis heen zou komen. Maar de steun en het partnerschap van Iveco bleek een mooie lifeline. In Ulm werd in redelijke rust verder gewerkt aan de batterij-elektrische Nikola Tre, gebaseerd op de Iveco S-Way.

Op de beurs ACT Expo stond een geupdate, zo te zien productierijpe 6×2 versie van de Tre. Dat zou mooi zijn, want volgens Nikola zelf moet de Tre nog dit jaar verkrijgbaar zijn. De Tre heeft een accupakket van maar liefst 753 kWh en een motorvermogen van 645 pk continu. Met zijn accu’s moet een reikwijdte van 563 km mogelijk zijn. Opladen is mogelijk in ongeveer 2 uur. Jammer is dat Nikola nog altijd geen specificatie afgegeven van het gewicht van de Tre. Het totaalgewicht bij inzet van de Tre bedraagt 38 ton.

Gallerij