Solliciteren briefcase icon

Contactgegevens:

Born: +31 (0)46-442 99 99
Venlo: +31 (0)77-355 83 83
Heerlen: +31 (0)45-30 300 20
Iveco, Nikola en OGE gaan waterstofinfrastructuur in Duitsland bouwen

Iveco, Nikola en OGE gaan waterstofinfrastructuur in Duitsland bouwen

Iveco, Nikola en pijplijnoperator OGE willen in Duitsland een netwerk en tankstations voor waterstof gaan bouwen. De bedrijven hebben daartoe een overeenkomst gesloten.

De samenwerking wordt opgestart met de bedoeling de rollen en verantwoordelijkheden van de partijen verder te definiëren en te formaliseren, evenals het vereiste samenwerkingsbestuur om de uitvoering van doelstellingen mogelijk te maken die in definitieve overeenkomsten zullen worden vastgelegd.

OGE is eigenaar en exploitant van een 12.000 km aardgaspijpleiding infrastructuur netwerk in Duitsland. Iveco en OGE  zullen samen met Nikola gaan werken aan een totaaloplossing voor waterstoftrucks. De bedrijven willen daarmee in lijn zijn met het Europese beleid en de behoeften van de industrie. Deze samenwerking is in de eerste plaats gericht op de verdere ontwikkeling van waterstoftankoplossingen in Duitsland ter ondersteuning van het Europese wegtransport en op samenwerking met industriële partners om veilige, betrouwbare en kosteneffectieve opslag- en tanklocaties voor FCEV’s te installeren.

“Nikola zet zich in voor het leveren en bevorderen van toonaangevende waterstofproductie, -distributie en -levering”, zegt Nikola’s President of Energy and Commercial Pablo Koziner. “Wij geloven dat deze samenwerking in het bijzonder een zeer overtuigende langetermijnoplossing biedt voor de distributie van brandstof, waarvan wij verwachten dat het de industrie en de algemene marktadoptie van FCEV-technologieën zal bevorderen.”

Gerrit Marx, CNH Industrial

“Het ecosysteem van transport zal transformeren en de huidige bedrijfsmodellen langs de waardeketen zullen veranderen met de introductie van waterstof- en batterij-aangedreven zware trucks,” zegt Gerrit Marx, President Commercial & Specialty Vehicles, CNH Industrial. “Onze samenwerking is een geweldige eerste stap in het opstarten van een groeiend platform van partnerschappen om dit hier in Europa werkelijkheid te laten worden, wat ondernemerschap en niet-lineair denken vereist over fossiele industriële structuren heen.”

 “OGE zet zich in voor het opzetten van een pijpleidinginfrastructuur om waterstof te transporteren van productiebronnen naar kritieke exitpunten van distributie,” aldus Dr. Thomas Hüwener, Chief Technical Officer van OGE. “We zijn er trots op dat we een essentiële rol kunnen spelen bij het mogelijk maken van de ontwikkeling van tankstations via onze netwerkcapaciteiten en bij het werken aan het decarboniseren van de economie.”