Solliciteren briefcase icon

Contactgegevens:

Born: +31 (0)46-442 99 99
Venlo: +31 (0)77-355 83 83
Heerlen: +31 (0)45-30 300 20
IVECO BUS

IVECO BUS tekent een raamovereenkomst voor de verkoop van maximaal 500 elektrische bussen in België

IVECO BUS

IVECO BUS tekent een raamovereenkomst voor de verkoop van maximaal 500 elektrische bussen in België

IVECO BUS, een merk van Iveco Group N.V. (MI: IVG), heeft een raamovereenkomst getekend met De Lijn, eigendom van de Vlaamse overheid, voor de verkoop van een eerste batch van 65 volledig elektrische E-WAY stadsbussen en andere batches tot een totaal van 500 voertuigen.

De voertuigen zullen in verschillende steden in Vlaanderen worden ingezet, met leveringen die beginnen in 2024 en mogelijk zes jaar duren. Alles bij elkaar zullen ze de grootste vloot van IVECO BUS gelede elektrische bussen in gebruik gaan vertegenwoordigen.

De E-WAY-bus, met 800 reeds in gebruik zijnde eenheden die 42 miljoen km hebben afgelegd, staat bekend om zijn technische kwaliteiten en economische prestaties. Hij is verkrijgbaar in 4 verschillende lengtes en biedt de keuze uit 's nachts langzaam opladen of snel opladen met een pantograaf. De 18 meter lange gelede units voor De Ljin zullen worden uitgerust met een uniek, krachtig batterijpakket dat wordt geassembleerd in de nieuwe FPT Industrial ePowertrain-fabriek in Turijn, de productielocatie die volledig is gewijd aan de productie van het assortiment elektrische aandrijflijnen van de Iveco Group en zijn eerste volledig koolstofvezel -neutrale plant.

“IVECO BUS was een van de pioniers op het gebied van elektrische mobiliteit. We hebben aanzienlijk geïnvesteerd om een compleet assortiment emissievrije mobiliteitsproducten en -diensten te ontwikkelen. Deze nieuwe overeenkomst – die volgt op de recente overeenkomst met Busitalia en die het aantal bestelde elektrische bussen op 2.000 brengt, voor 60 klanten in 14 verschillende Europese landen – bevestigt dat ons aanbod alom gewaardeerd wordt en dat onze strategie een winnende is.” , zei Domenico Nucera, President Bus Business Unit, Iveco Group.

“Dankzij deze eerste bestelling van volledig elektrische gelede bussen bevestigen we ons volledige engagement om een steeds duurzamere mobiliteit aan te bieden, waar we ook actief zijn. Voor deze volgende stap naar oplossingen met nulemissie hebben we gekozen voor IVECO BUS, een bekende fabrikant op dit gebied, en zijn E-WAY van 18 meter lang, die het beste voldeed aan onze verwachtingen op het gebied van actieradius, comfort en veiligheid, zowel voor onze passagiers en chauffeurs”, zegt Ann Schoubs, gedelegeerd bestuurder van De Lijn.