Solliciteren briefcase icon

Contactgegevens:

Born: +31 (0)46-442 99 99
Venlo: +31 (0)77-355 83 83
Heerlen: +31 (0)45-30 300 20
Vrachtwagen kopen?

Let op deze punten

Vrachtwagen kopen? Let op deze punten

Bij het kopen van een vrachtwagen zijn er een hoop zaken waar u aan moet denken. Het is immers een kostbare investering, dus u wilt een weloverwogen beslissing maken. Charles Feijts Groep heeft al ruim 50 jaar ervaring op dit gebied, dus wij helpen u graag met de volgende tips.

Kies een vrachtwagen die past bij uw bedrijf

Vrachtwagens zijn er in vele soorten en maten, en geen twee vrachtwagens zijn hetzelfde. Subtiele verschillen zorgen voor net dat beetje meer luxe of comfort, terwijl fundamentele verschillen bepalen of een truck überhaupt wel geschikt is voor u en uw organisatie. Zet dus voor uzelf op een rij waar u de vrachtwagen voor nodig hebt.

Wat gaat u ermee vervoeren? Hoe lang wordt er gemiddeld in gereden en naar welke bestemmingen? Zijn er nog speciale vereisten vanwege het type lading of de te verrichten werkzaamheden? Pas als u antwoord op al die vragen hebt, kunt u goed bepalen welke vrachtwagen u nodig hebt.

Denk aan het comfort van de chauffeur

Als u eenmaal weet welk type vrachtwagen u nodig hebt, kunt u ook naar het interieur kijken. U weet nu als het goed is precies waar de vrachtwagen voor gebruikt zal worden. Dan kunt u daar ook rekening mee houden als u interieurs vergelijkt en eventuele extra opties aanschaft. Zeker wanneer er grote afstanden worden verreden is comfort belangrijk. Zaken als geluidsisolatie, overzichtelijke bedieningselementen en de juiste opbergvakken of zelfs een ingebouwd koelkastje kunnen het comfort aanzienlijk verhogen. Maar ook voor korte, stedelijke ritten kan bijvoorbeeld een goed navigatiesysteem erg belangrijk zijn.

Dit soort investeringen in comfort, betalen zich uiteindelijk altijd terug. Door bijvoorbeeld minder vermoeidheid bij chauffeurs en dus minder kans op fouten en ongelukken, of doordat u simpelweg sneller op bestemming bent, minder tijd verliest en minder brandstof verbruikt.

Denk aan de onderhoudskosten

Bij de aanschaf van een vrachtwagen staat u er misschien nog niet bij stil wat de vrachtwagen u op de langere termijn zal gaan kosten. Laat u daarom informeren over de periodieke onderhoudskosten. Zeker als u besluit naar een tweedehands vrachtwagen te gaan kijken, is het goed om te bedenken welke (verborgen) kosten de aanschaf met zich meebrengt, zodat u de komende jaren niet voor onaangename verrassingen komt te staan.

Let op co2 uitstoot

Milieu is een steeds belangrijker thema; ook bij vrachtwagens. Minder verbruik heeft alleen maar voordelen voor uzelf, zoals minder brandstofkosten en natuurlijk een goed gevoel. Maar tegenwoordig komt u sommige gebieden niet eens meer in met een vervuilende (vracht)auto. Steeds meer steden hebben zogenoemde milieuzones, of introduceren deze zones in de komende jaren. Bekijk dus of er al milieuzones zijn in uw werkgebied, of wellicht op de planning staan en hou daar rekening mee. Gelukkig zijn er ook bij vrachtwagens tegenwoordig steeds meer schonere alternatieven beschikbaar, zoals verschillende brandstofmotoren, CNG aardgas motoren, LNG liqified aardgas motoren, bi-fuelmotoren of zelfs elektrisch aangedreven voertuigen.

Wilt u meer informatie over vrachtwagens, of heeft u advies nodig bij uw aanschaf? Bekijk dan ook eens ons ruime assortiment of neem contact op.