Solliciteren briefcase icon

Contactgegevens:

Born: +31 (0)46-442 99 99
Venlo: +31 (0)77-355 83 83
Heerlen: +31 (0)45-30 300 20
Tweedehands bedrijfswagen of truck kopen

5 tips

Tweedehands bedrijfswagen of truck kopen – 5 tips

Een vrachtwagen aanschaffen is vaak een flinke investering voor uw bedrijf. Een tweedehands truck kan dan een voordelige optie zijn. Maar u wilt natuurlijk wel een geschikte vrachtwagen, die aansluit op uw wensen en waar u de komende jaren met een gerust hart gebruik van kunt maken. U wilt niet dat goedkoop uiteindelijk resulteert in duurkoop. Daarom zetten wij voor u vijf tips op een rij, zodat u precies weet waar u op moet letten bij de aanschaf van uw tweedehands bestelwagen, bedrijfswagen of truck.

1. Bedenk waar u de bedrijfswagen voor gebruikt

Vracht- en bedrijfswagens zijn er in vele soorten en maten – ook tweedehands. Een Fiat Doblò is voor hele andere doeleinden geschikt dan bijvoorbeeld een tweedehands Iveco Daily. Beiden zijn geweldige en betrouwbare bedrijfswagens, maar als u veel in de stad rijdt en rekening moet houden met nauwe parkeerruimtes heeft u een heel andere bedrijfswagen nodig dan wanneer u grote objecten moet vervoeren of juist extra zitplaatsen voor uw collega’s nodig heeft.

2. Bekijk de technische staat

Bij een tweedehands bedrijfswagen is de technische staat van de auto natuurlijk belangrijk om te controleren. U wilt niet dat de problemen van de vorige eigenaar de uwe worden. Bekijk daarom het onderhoudsboekje en vraag naar de onderhoud geschiedenis van de vrachtwagen. Ziet u vaak dezelfde problemen terugkeren of is de auto niet vaak genoeg voorzien van een onderhoudsbeurt? Dan zijn dat geen gunstige voortekenen. U kunt dan beter verder kijken of informeren welke garanties de leverancier kan bieden. Op extra hoge onderhoudskosten zit immers niemand te wachten.

3. Let op de co2-uitstoot

Vraag ook na wat voor Euro norm emissie en motor er in de vrachtauto zit, wat de co2-uitstoot is en de leeftijd. In steeds meer steden zijn oude, vervuilende voertuigen niet meer welkom. Als u regelmatig in zo’n milieuzone moet zijn, wilt u geen risico lopen op boetes of dat u de toegang geweigerd wordt. Zelfs als u op dit moment niet in zo’n milieuzone actief bent, is het verstandig om er wel vast rekening mee te houden. U wilt immers geen nieuwe klanten mislopen. Bekijk daarom of de tweedehands bedrijfswagen wel overal mag komen in uw verzorgingsgebied.

4. Bespaar niet op comfort

De bedrijfsauto is uw werkplek. Uzelf of een collega zal veel tijd doorbrengen in de bedrijfsauto. Comfort is daarom belangrijker dan u misschien aanvankelijk denkt. Ook daarbij is het belangrijk om in acht te nemen waar u de bedrijfsauto voor gaat gebruiken. De ene ondernemer heeft er voldoende aan een flesje water in de deur en blijft via een carkit telefonisch bereikbaar, maar als u langere ritten moet maken wilt u mogelijk ook een gekoeld dashboardkastje voor dranken en etenswaren, of bepaalde processen kunnen blijven volgen via een tablet dat u op het dashboard bevestigt. Bedenk dus goed wat u nodig hebt om van uw cabine de ideale werkplek te maken.

5. Maak een proefrit

Tot slot: maak een proefrit. Het is de beste manier om een aantal dingen te controleren. U merkt vanzelf hoe comfortabel de cabine is, of de laadruimte groot genoeg is voor uw bedrijf en of de motor geen rare geluiden maakt zodra u de snelweg op draait. Het is de ideale proef alvorens u overgaat tot de aanschaf van de tweedehands vrachtwagen of bedrijfswagen.

Bent u geïnteresseerd in een tweedehands bedrijfswagen? Neem dan ook eens een kijkje bij ons assortiment.