Offerte aanvragen & contact

Contactgegevens:

Born: +31 (0)46-442 99 99
Venlo: +31 (0)77-355 83 83
Heerlen: +31 (0)45-30 300 20


 


CNG

Een schoon alternatief voor uw bedrijfswagen

CNG – Een schoon alternatief voor uw bedrijfswagen

Bij de aanschaf van een nieuwe bedrijfs- of vrachtwagen denken we steeds vaker aan het milieu. Soms vanwege ons groene geweten, soms omdat je met bepaalde voertuigen (delen van) grote steden niet meer in mag. Elektrisch aangedreven voertuigen worden genoemd als de toekomst, maar zeker als het gaat om bedrijfswagens en vrachtwagens is elektriciteit nog niet altijd geschikt. Gelukkig zijn er vandaag al schonere alternatieven die wél inzetbaar zijn, zoals CNG.

CNG

CNG is de afkorting van Compressed Natural Gas. Het gaat hierbij dus nog steeds om een fossiele brandstof, maar wel eentje die vergeleken met benzine en diesel veel minder schadelijk is. Om te beginnen is CO2 minder slecht voor het milieu, doordat een CNG-motor 10% tot 25% minder CO2 uitstoot dan diesel en benzine. Zeker wanneer u kiest voor CNG geproduceerd met zogenoemd groengas, rijdt u bijna CO2-neutraal.

Daarnaast produceren CNG-voertuigen 30% minder uitstoot van schadelijke stoffen zoals roet, fijnstof, stikstof en andere schadelijke stoffen. Daarmee is een CNG-voertuig beter voor de kwaliteit van de lucht die wij allemaal inademen. Door de lagere emissiewaarden zijn vrachtwagens met een CNG-motor toegestaan in milieuzones waar sommige andere vrachtwagens niet mogen komen. CNG-motoren zijn bovendien een stuk stiller dan diesels, waardoor ze bijvoorbeeld winkels op meer tijdstippen mogen bevoorraden en ook erg geschikt zijn voor nachtwerk.

CNG is in bijna heel Nederland land gewoon te tanken. Tanken gaat bovendien net zo snel als u gewend bent met benzine of diesel. Tot slot is CNG voordeliger dan andere brandstoffen en door schonere verbranding spaart u de motor. Dat betekent minder slijtage en onderhoud en dat is weer beter voor uw portemonnee.

Bi-fuel

Sommige voertuigen lopen uitsluitend op CNG, andere voertuigen zijn verkrijgbaar in een bi-fuel uitvoering. In dat geval is de auto ook voorzien van een benzine- of dieseltank.  Het grote voordeel van bi-fuel is dat je altijd toch weer even kan terugvallen op een meer gangbare brandstof, mocht het niet lukken om CNG te tanken. Bi-fuel vergoot de actieradius van een bedrijfs- of vrachtwagen.

Charles Feijts Groep loopt altijd voorop in de laatste ontwikkelingen, dus ook als het gaat om schonere brandstoffen. Bekijk ons aanbod aan schonere CNG-aangedreven voertuigen.