Offerte aanvragen & contact phone icon

Contactgegevens:

Born: +31 (0)46-442 99 99
Venlo: +31 (0)77-355 83 83
Heerlen: +31 (0)45-30 300 20Bestelwagen kopen

5 tips voor een slimme aankoop

Bestelwagen kopen

5 tips voor een slimme aankoop

U wilt op korte termijn een nieuwe bestelwagen kopen. Maar wat is verstandig; een nieuwe bestelwagen of een occasion? Hoe zorgt u ervoor dat u de juiste type wagen kiest met de juiste eigenschappen voor de bedrijfsactiviteiten? Met deze 5 tips weet u zeker dat u een goede aankoop doet waar u geen spijt van krijgt.

1. Ken de typen bedrijfsauto’s

Er zijn veel diverse bestelwagens en de praktijk leert dat u als geen ander weet wat er vervoert dient te worden en wat de taken zijn van de bestelwagen. Heeft u een terreinwagen nodig met 4x4 aandrijving? Is het laadvolume voldoende om mee te gaan met de verwachte groei van de organisatie? Zijn de laad- en lossystemen op uw wensen en eisen afgestemd? Het lijkt makkelijk, maar een bestelwagen kopen kan echter ook volledig verkeerd uitpakken. Denk bijvoorbeeld aan een onjuiste configuratie van het transportmiddel. Beter is om u deskundig te laten adviseren voordat u tot aankoop overgaat.

2. Denk aan de financiering

U wilt een bestelwagen kopen, maar wat is de beste financiering? En is het verstandiger om een nieuwe bestelwagen te kopen of om toch te kiezen voor een occasion? Een nieuwe auto heeft een aantal belastingvoordelen, daarop komen we later terug. Een gebruikte bestelwagen is in veel gevallen een prima optie, maar kan in onderhoud wel duurder zijn. Er zijn diverse mogelijkheden om een bestelwagen te financieren, zoals een operational of een financial lease. Bij het leasen kunt ervoor kiezen om de bestelwagen op uw ondernemingsbalans te laten bijschrijven of niet. Daarnaast is het natuurlijk belangrijk om rekening te houden met het rentepercentage en de aansprakelijkheid.

3. Onderhoud, service en professionaliteit

Een bedrijfsauto kopen lijkt eenvoudig. Echter zijn er belangrijke zaken waarbij je rekening mee dient te houden. Is de verkoper bijvoorbeeld Bovag-lid en kan deze partij ook deskundig advies geven? Charles Feijts Groep bestaat al meer dan 80 jaar en heeft 50 deskundige en gemotiveerde medewerkers. CFG verzorgt ook het onderhoud en de reparatie van bestelwagens en voert wettelijke keuringen uit.

4. Vergeet de belastingdienst niet

De aangekochte bestelwagen die u koopt maakt onderdeel voor het vermogen van uw onderneming. De prijs die u betaald voor uw wagen, is direct de waarde. Kosten van uw bestelwagen kunt u natuurlijk aftrekken van de opbrengsten. Echter dient u wel rekening te houden met privégebruik. De btw mag u als voorbelasting aftrekken van de btw die u moet afdragen, zover het gaat om btw belaste prestaties. Bij een occasion kan de margeregeling van toepas zijn. U kunt dan geen btw aftrekken voor de aankoop, maar wel voor het onderhoud-, reparatie- en gebruikskosten.

5. Bestelwagen kopen? Maak eerst een proefrit!

De Charles Feijts Groep is gespecialiseerd in bestelwagens en kan u persoonlijk adviseren. Wij vertalen uw vervoersbehoefte naar de vereiste technische aspecten, zoals de geschikte opbouw, onderstel, laad- en lossystemen en alarmsystemen. Voordat u overgaat tot aankoop, kunt u het beste eerst zelf een proefrit komen maken.

Neem nu contact op voor een vrijblijvend adviesgesprek.