Partners

IVECO Group

IVECO is de belangrijkste partner en leverancier van CFG sinds 1993.

IVECO ontwerpt, produceert en commercialiseert een breed scala aan lichte, middelzware en zware bedrijfsvoertuigen. IVECO heeft een compleet aanbod voor al haar missies, verrijkt met een reeks geavanceerde digitale diensten die zijn ontwikkeld om klanten te helpen hun wagenpark en bedrijfsactiviteiten efficiënt te beheren. Productiefaciliteiten in Europa, Zuid-Afrika, India, Zuid-Amerika, China en Australië.

IVECO Trucks is actief in ontwikkeling, productie en verkoop van bedrijfswagens, trucks, dumptrucks, brandweer ladderwagens, militaire voertuigen en bussen.
IVECO Defence is verantwoordelijk voor defensie voertuigen voor tactische en civiele verdediging.
IVECO ASTRA is verantwoordelijk voor dumptrucks en militaire voertuigen.
IVECO BUS is verantwoordelijk voor de stads- en regiobussen en touringcars.
IVECO Motors is binnen FPT (FIAT Powertrain Industrial) verantwoordelijk voor de diesel, gas en hybride truck- en industriële motoren.

IVECO Trucks range

Met de bedrijfswagen- en truckrange van Iveco beschikt CFG over een ongekend breed aanbod. 

Het omvat de Daily, een voertuig dat een totaal gewicht op de grond van 3,5 tot 7,2 ton dekt, de Eurocargo, van 6 tot 19 ton, voor het zware segment boven 16 ton, de IVECO WAY-reeks met de IVECO S-WAY voor toepassingen op de weg, de IVECO T-WAY voor off-road missies en de IVECO X-WAY voor lichte off-road missies. Alle modellen zijn leverbaar met een dieselmotor geschikt voor HVO100 en CNG/LNG biogasmotor. Daarnaast is elke variant leverbaar in een 100% elektrisch aangedreven versie. Een waterstof aangedreven e-Daily FCEV is al leverbaar als chassis enkele en dubbele cabine met een dubbellucht achteras. Ook de middelzware en zware Iveco trucks zijn leverbaar met BEV en FCEV aandrijving. 

IVECO sustainability

Het sustainabilitybeleid van IVECO richt zich op 4 pijlers. Op gebied van de Carbon Footprint wordt gewerkt aan een reductie van Co2 emissie tot 0 in 2040. Al in 2030 moet 50% reductie zijn gerealiseerd tov 2019. Investeringen ten goede van de Engagement met stakeholders zoals directe en indirecte klanten, leveranciers, opleidingen en financiering van internationale welzijnsprojecten zijn aanzienlijk. Life Cycle Thinking wordt toegepast op het productieproces en op de ontwikkeling van nieuwe productranges. Reeds 75% van het waterverbruik wereldwijd is gerecycled en 15% van de onderdelenomzet bestaat uit gereviseerde componenten. Op gebied van Workplace & Productsafety werd in 2022 ca. 50 mln geïnvesteerd.

IVECO-ON

Dit is een totaalpakket aan digitale services van Iveco. Wagenparkbeheer kan met dit pakket realtime het voertuig en het gebruik monitoren, denk aan laadtoestand, actieradius, oplaadstatus, accu gezondheid. Met Uptime management kunnen de prestaties van het park worden weergegeven en geanalyseerd, en worden software updates naar het voertuig uitgevoerd. Pro-actief wordt door het voertuig geschakeld met de centrale controlroom van Iveco en de Iveco servicedealer. eCharge Management geeft inzicht in het stroomverbruik, Safe report geeft inzichten in onveilige situaties en abrupt remmen, sturen en accelereren. Web-Api verbindt het park via het web met de fabrieksserver en biedt integratie verbindingen met het ERP systeem van klanten.

ISUZU

Het Japanse ISUZU is al sinds 1937 actief in de ontwikkeling, productie en verkoop van lichte en zware bedrijfswagens, pick-ups en dieselmotoren. Het cumulatieve aantal dieselmotoren sinds 1937 door ISUZU geproduceerd overtreft de 30 miljoen eenheden. ISUZU levert wereldwijd diesels voor personenwagens, heftrucks, constructie equipment, marine en stationaire toepassingen aan meer dan 120 externe afnemers.

Productiefaciliteiten zijn er in Europa, Thailand, Indonesië, Japan en Noord-Amerika. R&D-centers in Noord-Amerika, Duitsland, Japan en Zuid-Pool gebied.

PALFINGER Group

PALFINGER uit het Oostenrijkse Salzburg is sinds 1932 actief in ontwikkeling, productie en verkoop van autolaadkranen. PALFINGER vandaag de dag staat voor innovatieve en doordachte technologie op het gebied van ‘lifting’, ‘loading’ en ‘handling’ binnen de cruciale logistieke knooppunten. Op het gebied van autolaadkranen, hout- en schrootkranen is PALFINGER samen met EPSILON wereldwijd nummer 1. Op het gebied van vorklift trucks en laadkleppen nummer 2. Europees marktleider is PALFINGER op het gebied van ‘railway’ applicaties waarbij laden en lossen hoog-technologische oplossingen vereisen. Het gemiddeld marktaandeel op gebied van laadkranen bedraagt 30% wereldwijd. Productie faciliteiten in Europa, Noord- en Zuid-Amerika en Azië. Verkoop in 130 landen met 5.000 service- en verkooppunten.

Fassi Group

Fassi Gru S.p.A. is sinds 1965 fabrikant van autolaadkranen in Italie. Fassi Gru is marktleider onder de Italiaanse producenten. Dankzij het productassortiment en de verkoopcijfers behoort het tot de topproducenten van hydraulische kranen ter wereld. Het productiepotentieel van Fassi bedraagt ongeveer 12.000 kranen per jaar. Het gehele assortiment wordt geëxporteerd en over de hele wereld gedistribueerd via een efficiënt en wijdverspreid distributienetwerk. Van Canada tot Frankrijk, van Groot-Brittannië tot Australië, het professionalisme van Fassi wordt weerspiegeld in het doel van het bedrijf om tegemoet te komen aan verschillende marktbehoeften, die vaak verband houden met de specifieke geografische en economische omstandigheden van individuele landen.

Onder de Fassi Group vallen de productranges van FASSI Crane, Cranab crane, Marrel afzetsystemen.

Veldhuizen Wagenbouw

Veldhuizen Wagenbouw te Groenekan is in 1987 opgestart door Pieter Veldhuizen. In de beginjaren werden voornamelijk kleine diepladers voor minigravers, shovels en heftrucks geconstrueerd. Zo werden de meeste aanhangwagens technisch uitgevoerd als 5,5-tons aanhangwagens en teruggekeurd naar 3,5-tons kenteken. In 1995 startte de productie van B-E opleggers met rubber geveerde aanhangwagen assen. Later ontwikkelde men eigen "Veldhuizen" assen. Veldhuizen's verhuurafdeling beschikt over een vloot van ± 300 BE-trekkers en 350 opleggers, onder de naam B-E-Rent. De productie ligt rond de 400 opleggers en 450 BE-trekkers per jaar. 

Website Veldhuizen Wagenbouw

CityBOX

CityBOX is gespecialiseerd in de seriematige productie van gesloten laadbakken voor alle merken lichte bedrijfswagens tot 7.000 kg totaalgewicht. De laadbakken worden ordergericht geassembleerd en compleet afgemonteerd geleverd, van een complete standaard uitvoering die voor vele transportdoeleinden geschikt is, tot op maat geleverde carrosserieën die door toepassing van een uitgebreid assortiment opties voldoen aan specifieke transportwensen. Uniek, lichtgewicht, kwalitatief hoogwaardig en multi toepasbaar. Dit zijn de typerende kenmerken van het CityBOX product.

SUMMA Automotive College

Het Summa College bestaat uit 26 scholen voor middelbaar beroepsonderwijs. Stuk voor stuk sterk in een eigen vakgebied, met een aanbod van meer dan 250 opleidingen. Naast de 26 Summa-scholen zijn er 3 scholen die nauw verbonden zijn met het Summa College. Omdat zij de leerlingen voorbereiden op het middelbaar beroepsonderwijs of andere vormen van onderwijs bieden.

CFG is een van de deelnemende truckdealers binnen de door het ministerie erkende Truck Academy. In Limburg worden de verschillende opleidingen binnen de Truck Academy op een hele professionele en persoonlijke wijze verzorgd door het Summa Automotive in Helmond. Op deze manier sluit het onderwijs van de Truck Academy optimaal aan op de praktijk.

 

Allround technicus voertuigen (BBL)

Basis technicus voertuigen (BBL)

BOVAG

CFG is lid van BOVAG afdeling Truckdealers, waardoor u verzekerd bent van uitstekende service. Het BOVAG-keurmerk staat voor betrouwbaarheid, kwaliteit en garantie. Wij moeten aan strenge eisen voldoen om lid te zijn.

Website BOVAG