Historie

Familiebedrijf sinds 1931

Ons bedrijf werd in 1931 opgericht door Jos Feijts in het Limburgse Oirsbeek. Een lokale autosloperij met tankstation en een café was de setting in die jaren. Charles Feijts, de oudste zoon van Jos Feijts, expandeerde de onderneming vanaf de zestiger jaren middels DAF trucks en Volvo personenauto distributie en service. Niet lang daarna gevolgd door een assemblagefabriek voor Mitsubishi trucks, een Mitsubishi truck dealerschap en de overname van carrosseriefabriek BUCA in Buchten-Born. 

Na het faillissement van DAF in 1992 werd ingezet op verdere diversificatie. In 1993 en 1999 werden IVECO en Fiat toegevoegd aan het CFG-gamma. IVECO en Fiat hebben op gebied van trucks een gedeelde geschiedenis en zijn qua technologische ontwikkeling van duurzame diesel- en alternatieve motoren telkens koplopers in de industrie geweest.

Als gevolg van gewijzigde Europese distributiewetgeving in 2000 werd door fabrikanten ingezet op consolidatie van de dealernetwerken in Europa. De DAF outlets van CFG werden verkocht, de Mitsubishi assemblage werd beëindigd en verplaatst naar Spanje. 

Sinds 2004 wordt ons bedrijf gerund door de derde generatie Feijts, samen met zo’n vijftig medewerkers vanuit drie vestigingen in Limburg. De focus vandaag ligt op het brede gamma van IVECO, dat zich heeft ontwikkeld tot een wereldspeler in ontwikkeling, productie en verkoop van bedrijfswagens, trucks, bussen en specifiek brandbestrijding- en defensiematerieel.