Drie nieuwe IVECO S-WAY's

UTS Bernardt kiest voor IVECO S-WAY

UTS Bernardt kiest voor IVECO S-WAY

Jezelf als bedrijf nieuw uitvinden? Het is UTS Bernardt uit Elsloo gelukt. Van een traditioneel verhuisbedrijf, gespecialiseerd in particuliere verhuizingen, is het de laatste jaren opgeschoven naar een allround dienstverlener in value added deliveries. Die strategische keuze legt het bedrijf geen windeieren, want het is de laatste jaren hard gegroeid. Onlangs nam UTS Bernardt drie nieuwe IVECO S-WAY's in gebruik.

David Bernardt vertelt: "Vooral de Europese activiteiten rondom projectinrichtingen groeit hard. Een paar keer per maand zit er wel een ploeg in het buitenland om een hotel of restaurant te voorzien van nieuw meubilair of bedden. Dat kan een koffiebarretje in Riga zijn, maar ook een hotel in Glasgow waar we het complete meubilair vernieuwen."

UTS Bernardt uit Elsloo is een zelfstandige vestiging van UTS Nederland, een organisatie met een landelijk netwerk van logistieke en facilitaire dienstverleners. Het is een echt familiebedrijf. Met David Bernardt staat de tweede generatie aan het roer. Hij vertelt over de ontwikkeling die het bedrijf heeft doorgemaakt: "De markt van particuliere verhuizingen is vrij stabiel, maar elk jaar komen er nieuwe verhuisbedrijven bij. De concurrentie op prijs is sterk. Het werd steeds lastiger om je daarin te onderscheiden. Om die reden zijn we ons geleidelijk gaan focussen op de markt van het opslaan, bezorgen, monteren en plaatsen van nieuwe hoogwaardige goederen en dat wierp zijn vruchten af. We kregen het weer enorm druk. De laatste jaren hebben we ons geconcentreerd op nieuw meubilair, onder meer voor hotels. We doen complete inrichtingen. Wij noemen het "value added deliveries". Niet alleen transport, maar ook uitpakken, monteren en plaatsen. Onze chauffeurs doen meer dan alleen rijden. Het zijn ware handymannen. Om die reden zijn de meeste transporten ook dubbel bemand, zodat de klant zo snel mogelijk geholpen kan worden na aflevering."

In de woorden van Bernardt: er wordt niet alleen van a naar b gereden, maar er wordt service verleend van a tot z. "Wij bieden complete oplossingen. Opslag, transport, montage, inrichting, onderhoud. We ontzorgen de klant. 'First time right' is ons credo." En dat doet UTS Bernardt door heel Europa. "We komen in alle uithoeken. Dat kan dus de ene keer complete hotelinrichting zijn, terwijl we het andere moment een villa op Ibiza of Marbella inrichten voor Nederlandse klanten", vertelt David Bernardt. "We vervoeren en installeren ook koffie-automaten en kopieermachines, inclusief testrun. Als wij vertrekken dan functioneert alles zoals het hoort."

De recent door Charles Feijts Bedrijfswagens te Born afgeleverde IVECO S-WAY 6x2 motorwagens zijn volledig luchtgeveerd en hebben een meesturende achteras. Er kunnen 20 en 25 voets zeecontainers mee worden vervoerd. Elke IVECO S-WAY is voorzien van een 2.000 kg-laadklep en een grote opbergkist waarin een verhuislift wordt meegenomen. De wagens zijn voorzien van een direct vision veiligheidssysteem. Dat is nodig als je in Londen wilt rijden met een linksgestuurde vrachtwagen. Qua uitrusting zijn de trucks voorzien van full led-verlichting, verwarmde en geventileerde Hi-Comfort stoelen, climate control, geïntegreerde standairco, comfort bedden, 50 liter koelkast, magnetron en Night Time Safety Lock systeem.

Voor David Bernardt was de keuze voor IVECO eenvoudig. "Voor de gespecialiseerde transporten door Europa was behoefte aan een multifunctionele wagen die vanzelfsprekend zoveel mogelijk kan meenemen. Met de aanschaf van de eerste IVECO S-WAY in 2021 is een pilot gedraaid om de auto in de praktijk te kunnen testen. Na een aantal maanden is besloten om de vernieuwing van het wagenpark te realiseren met nog eens drie IVECO S-WAY's. De relatie met Charles Feijts Bedrijfswagens bestond reeds vanuit de eerdere IVECO DAILY's en kan met de nieuwe S-WAY's worden voortgezet."

Voor Fred Hameleers, verkoper bij CFG in Born, is deze aflevering een extra kers op de taart. "Ik ben als 17-jarige als stagiair gestart bij UTS Bernardt en heb er in totaal 13 jaar gewerkt, van assistent verhuizer tot verhuisadviseur en facilitair coördinator. Dat ik nu in totaal vier prachtige IVECO S-WAY's aan UTS Bernardt heb mogen leveren maakt de cirkel rond."