Financieringsvormen

Financieringsvormen

De verkoopadviseurs van CFG Bedrijfswagens kunnen u haarfijn de verschillende vormen toelichten voor financiering van uw bedrijfswagen. Openheid in investeringsbedrag, rente en restwaarde zijn cruciaal voor een gezonde keuze. CFG staat volledig objectief in de leasevorm die voor u de beste oplossing biedt. Uw accountant kan het voorstel het beste beoordelen, kijkend naar uw specifieke situatie en fiscale mogelijkheden in betreffende leaseperiode.

Financial lease

Kale financiering van het object waarbij de koper juridisch eigenaar is en het object op de balans van de koper staat geactiveerd.

Netto operational lease

Kale financiering van het object waarbij het juridisch eigendom na betaling van de laatste termijn overgaat naar de koper. Het object wordt als het ware gehuurd en staat gedurende de leaseperiode niet op de balans geactiveerd.

Full operational lease

All-in financiering waarbij altijd rente en afschrijving zijn opgenomen en de overige elementen als wegenbelasting, verzekering en onderhoud op wens opgenomen kunnen worden. Het object blijft eigendom van de financier en staat dus niet op de balans van de “koper” geactiveerd. Afhankelijk van financier en specifieke afspraken is er vooraf wel of geen duidelijkheid over de eventuele overnameprijs na looptijd.