De veelzijdige krachtpatser met het chassis van een vrachtwagen

IVECO DAILY Chassis

De veelzijdige krachtpatser met het chassis van een vrachtwagen

De meest uitgebreide lichte bedrijfswagenrange in de markt sinds 1978 heet IVECO Daily. Meer dan 3.6 miljoen eenheden in meer dan 4.000 varianten zijn inmiddels geleverd aan tevreden klanten in 130 landen op alle continenten ter wereld. Geen enkele bedrijfswagenrange heeft in al die jaren zoveel internationale prijzen in de wacht gesleept op gebied van innovatie, techniek, veiligheid en duurzaamheid.

CONTACT

IVECO DAILY Chassis

De meest uitgebreide bedrijfswagenrange in de markt sinds 1978 heet IVECO DAILY. Meer dan 4.5 miljoen eenheden in meer dan 4.000 varianten zijn inmiddels geleverd aan tevreden klanten in 130 landen op alle continenten ter wereld. Geen enkele bedrijfswagenrange heeft in al die jaren zoveel internationale prijzen in de wacht gesleept op gebied van innovatie, techniek, veiligheid en duurzaamheid.

Veelzijdigheid

Sinds de introductie in 1978 is IVECO trouw gebleven aan het DNA van de DAILY;  het ladderchassis van een lichte vrachtwagen van voorbumper tot achterbumper. Het chassis zorgt voor technische overcapaciteit, stabiliteit en veiligheid van de DAILY. De DAILY kent een brede gebruikersgroep, stuk voor stuk professionals in het midden en klein bedrijf, verhuur, verhuizingen, expressdiensten, transport, overheidsdiensten en camperbouw.

De DAILY is leverbaar in toegestane gewichten van 3.500 kg, 4.200 kg, 5.200 kg en 7.200 kg, het netto laadvermogen loopt daarmee op tot meer dan 4.000 kg. 

De basisstructuur van de DAILY en de achterwielaandrijving maken niet alleen dergelijke sologewichten mogelijk maar ook een aanhangwagengewicht van 3.500 kg. De achterwielaandrijving kan enkellucht of dubbellucht zijn. Lokaal is de DAILY verder te upgraden naar verschillende specifieke zwaardere configuraties zoals de BE trekker met oplegger en een combinatiegewicht tot 8.7 ton, te besturen met een B-rijbewijs.

Het ladderchassis, met zeven mogelijke wielbases, is uitermate geschikt voor het monteren van verschillende soorten opbouw, eventueel met laadkraan, afzetsysteem of laadlift. 

Daily chassis met dubbele cabine
Met een dubbele cabine maakt u de DAILY nog veelzijdiger. Zowel goederen als mankracht tegelijk vervoeren naar de plek van bestemming. De achterbank van de dubbele cabine telt vier comfortabele zitplaatsen. Met voorin een bijrijdersbank zijn er totaal maximaal 6+1 zitplaatsen.

Motoren

De DAILY is leverbaar met moderne IVECO 2.3 en 3.0 liter 4-cilinder dieselmotoren. De lichte versies beschikken over de 2.3 liter Euro 6-Final motor met 116, 136 of 160 pk. Alle modellen zijn daarnaast leverbaar met de 3.0 liter Euro VI step E motor met 160, 180 of 205 Pk. 

De versnellingsbakken komen van het Duitse ZF als 6-gangs handgeschakeld of volautomatische 8-gangs bak met koppelomvormer. 

Hi-Matic volautomatische 8-versnellingsbak

Een volautomatische 8-gangs versnellingsbak van ZF in de IVECO Daily, beter dan dat wordt het niet snel…...

De HI-Matic A8 is goedgekeurd voor maar liefst 10.7 ton combinatiegewicht. De bak is zelflerend en is voorzien van een programma keuze Eco en Power. In de stand Eco wordt bij een laag toerental soepel geschakeld, zodat het comfort wordt vergroot en het verbruik verminderd. In de stand Power wordt er bij een hoger toerental en sneller overgeschakeld, zodat de motor zijn volledige vermogen kwijt kan.

De versnellingsbak heeft een hydraulische koppelomvormer waardoor deze niet gevoelig is voor rijderskarakteristiek of inzet. Versleten koppelingsplaten behoren daarmee tot het verleden.

Veiligheid en Comfort

Het nieuwe dashboard met configureerbaar 10” digitaal display geeft ruimte aan functionaliteit, ergonomie en comfort. Het vereenvoudigt de doorgang in de cabine en verhoogt het gebruiksgemak. Alle bedieningselementen bevinden zich op een centrale plaats waar ze goed zichtbaar en direct bereikbaar zijn. De af fabriek leverbare multi-media systemen hebben 7” of 10” touchscreens en Carplay/Android connectie.

De nieuwe elektrisch geregelde stuurbekrachtiging werkt adaptief en beschikt over een specifieke City Mode waarmee de DAILY ongeacht belading met een vinger te besturen is.

ADAS Advanced Driver Assistance Systems

De DAILY voldoet afhankelijk van het type homologatie aan de meest recente GSR24 veiligheidsstandaard in Europa:

 • LDWS Lane Warning lijndetectie
 • ACC Adaptive cruise control met stop en go
 • TPMS bandenspanning controlesysteem
 • AEBS remsysteem
 • ESP voertuig stabiliteitssysteem
 • EDR event data recording
 • BSIS blindspot detectie bijrijderszijde
 • MOIS moving off detectie voorzijde
 • REV reversing detectie achterzijde
 • DDAW driver drowsiness attention warning
 • ISA intelligent speedsign assistent
 • ALC no-alcohol interlock voorbereiding

Ervaar het comfort

IVECO AirPro luchtvering

De nieuwe adaptieve en regelbare AirPro luchtgeveerde achterasophanging kan eenvoudig bediend worden via een joystick op het dashboard. AirPro biedt niet alleen superieur rijcomfort, maar beschermt ook de lading en past zich aan de inzet en belading aan.

Maatwerk

Met BUCA in huis als dealer van Palfinger autolaadkranen en verschillende opbouwen is maatwerk aan uw toekomstige DAILY onder één dak mogelijk. Met onze lokale partners in de regio werken wij nauw samen om uw toekomstige DAILY te voorzien van alle overige maatwerk accessoires en opbouwen. Graag nemen we daarbij het uitzoek- en regelwerk van u uit handen en leveren de DAILY compleet en inzet klaar bij u af.

Remote Control

Bedien uw voertuig en uw wagenpark efficiënt met Remote Control en ADAS. Plan de verwarming volgens het werkschema van uw chauffeur met de DRIVER-PAL-app of via het online IVECO ON-portaal. U kunt zelfs functies zoals HI-Matic Eco en Eco Mode vergrendelen via het webportaal en het uitwisselen van voertuigen onder uw chauffeurs beheren met behulp van de functie voor vergrendelen-ontgrendelen op afstand.

Maximale uptime

Afhankelijk van de range heeft uw nieuwe IVECO modelyear 2024 voertuig geconnecteerde services die zijn ontworpen om de uptime te maximaliseren. Met onder meer “Over the Air Updates” zodat u niet naar de werkplaats hoeft te rijden om de software van uw voertuig bij te werken en “Predictive Maintenance” waardoor op basis van de gegevens die door het voertuig over zijn gezondheidstoestand worden gegenereerd de planning van het onderhoud beter te managen is.

Recente afleveringen

We laten graag iedereen zien welke prachtige bedrijfswagens, trucks en opbouwen wij recent hebben geleverd. Het zijn stuk voor stuk maatwerk projecten waar veel tijd en energie in gestoken is om het eindresultaat te leveren dat voldoet aan de verwachtingen van onze gewaardeerde relaties.