Offerte aanvragen & contact phone icon

Contactgegevens:

Born: +31 (0)46-442 99 99
Venlo: +31 (0)77-355 83 83
Heerlen: +31 (0)45-30 300 20


 


Daily chassis

De veelzijdige krachtpatser

De meest uitgebreide lichte bedrijfswagenrange in de markt sinds 1978 heet IVECO Daily. Meer dan 3.6 miljoen eenheden in meer dan 4.000 varianten zijn inmiddels geleverd aan tevreden klanten in 130 landen op alle continenten ter wereld. Geen enkele bedrijfswagenrange heeft in al die jaren zoveel internationale prijzen in de wacht gesleept op gebied van innovatie, techniek, veiligheid en duurzaamheid.

Veelzijdigheid

De Daily is leverbaar in toegestane gewichten van 3.500 kg, 4.200 kg, 5.200 kg en 7.200 kg. De basisstructuur van de Daily , het truck ladderchassis van voor- tot achterbumper en achterwielaandrijving, maakt niet alleen dergelijke gewichten mogelijk, maar maakt ook het goedgekeurd aanhangwagengewicht van 3.500 kg mogelijk. Totaal 10.500 kg combinatiegewicht is dus geen probleem voor deze krachtpatser.

Afhankelijk van inzet kan er gekozen worden tussen enkele en dubbele achterwielmontage. De laatste zorgt voor meer stabiliteit bij intensief aanhangwagen gebruik. De achteras kan ook af fabriek worden voorzien van luchtvering.

Het chassis, met 7 mogelijke wielbases, is uitermate geschikt voor het monteren van verschillende soorten opbouw, eventueel met laadkraan, afzetsysteem of laadlift. Ook een ombouw naar trekker met oplegger wordt veelvuldig toegepast.

Download Daily chassis brochure

Daily chassis

De veelzijdige krachtpatser

Motoren en Veiligheid

De Daily is leverbaar met moderne diesel en CNG gasmotoren. De lichte versies beschikken over een 2.3Ltr Euro 6 step D diesel met 116, 136 of 160Pk. Alle modellen zijn daarnaast leverbaar met de enige 3.0Ltr dieselmotor in de markt. De vermogens van deze motor zijn136 CNG, 146, 176 en 205Pk. De versnellingsbakken die IVECO monteert komen van het Duitse ZF Friedrichshafen. Handgeschakeld met 6 versnellingen of de Hi-Matic A8 volautomatische bak met 8 versnellingen. De automaat is goedgekeurd voor maar liefst 10.7 ton combinatiegewicht.

Naast de passieve veiligheid vanuit het ladderchassis is de Daily is voorzien van een integraal ESP9 dynamisch stabiliteits controlesysteem. ESP9 maakt gebruik van 10 verschillende intelligente actieve veiligheidssystemen. Deze zijn aanwezig in het voertuig om de berijder te helpen het voertuig te beheersen in uiteenlopende situaties.

Duurzame bedrijfswagens Download Daily Blue Power chassis brochure

Hi-Matic volautomatische 8-versnellingsbak

Een volautomatische 8-gangs versnellingsbak van ZF in de IVECO Daily, beter dan dat wordt het niet snel…...

De versnellingsbak is goedgekeurd voor een maximaal totaalgewicht van 10.000kg en kan daarmee de gehele range motoren en GVW gewichten van de Daily afdekken.

De bak is zelflerend, en is voorzien van een programma keuze Eco / Power. In de stand Eco wordt bij een laag toerental soepel geschakeld, zodat het comfort wordt vergroot en het verbruik verminderd. In de stand Power wordt er bij een hoger toerental en sneller overgeschakeld, zodat de motor zijn volledige vermogen kwijt kan.

De versnellingsbak heeft een hydraulische koppelomvormer waardoor deze niet gevoelig is voor rijderskarakteristiek of inzet. Versleten koppelingsplaten behoren daarmee tot het verleden.

Daily chassis

Maatwerk

Daily chassis met dubbele cabine

Met een dubbele cabine maakt u de Daily nog veelzijdiger. Zowel goederen als mankracht tegelijk vervoeren naar de plek van bestemming. De achterbank van de dubbele cabine telt drie of vier comfortabele zitplaatsen. Met voorin een bijrijdersbank zijn er totaal maximaal 6+1 zitplaatsen.

Daily 4x4

De Daily is af fabriek leverbaar met een 4×4 aandrijving. De achteras is dan zowel als enkellucht en als dubbellucht leverbaar. Beide assen kunnen gesperd worden, en een lage en hoge gearing is standaard.

Opbouw

Met BUCA in huis als dealer van PALFINGER autolaadkranen, Epsilon kipper kranen en PALIFT container afzetsystemen is maatwerk aan uw toekomstige truck onder 1 dak mogelijk. Zie voor meer informatie: link Maatwerk (BUCA)

Met onze lokale partners in de regio werken wij nauw samen om uw toekomstige truck te voorzien van alle overige maatwerk opbouwen. Graag nemen we daarbij het uitzoek- en regelwerk van u uit handen en leveren de truck compleet en inzet klaar bij u af.

 

Maatwerk Recent afgeleverd

Galerij | Daily chassis opbouw

Galerij | Exterieur

Galerij | Interieur