Offerte aanvragen & contact

Contactgegevens:

Born: +31 (0)46-442 99 99
Venlo: +31 (0)77-355 83 83
Heerlen: +31 (0)45-30 300 20


 


E-Ducato

De 100% elektrische Ducato

De E-Ducato is de eerste af-fabriek bedrijfswagen van FIAT. De E-Ducato is leverbaar als chassis-cabine om op te bouwen met een standaard of een maatwerk opbouw, en als gesloten bestelwagen in 3 lengte en 2 dakhoogtes. De WLTP gehomologeerde actieradius bedraagt 200 of 300 kilometer afhankelijk van het gekozen accupakket. Fiat plaatst de accu’s af fabriek onder de voertuigvloer. Ze zijn uitgebreid getest op het gebied van veiligheid. 

De wereld van het lichte transport verandert snel. Efficiency, flexibiliteit en betrouwbaarheid blijven eerste vereisten, maar daarnaast worden ook duurzaamheid, veiligheid en comfort steeds belangrijker.

De E-Ducato is de “af-fabriek” elektrische bedrijfswagen van FIAT, geen lokale ombouw dus.  Dit betekent dat u voor onderhoud en garantie gewoon bij de lokale dealer terecht kan.          De E-Ducato is leverbaar als chassis-cabine, op te bouwen met een maatwerk opbouw, en natuurlijk als gesloten bestelwagen in 3 lengtes en 2 hoogtes.

Veelzijdigheid

De WLTP gehomologeerde actieradius bedraagt 200 of 300 kilometer afhankelijk van het gekozen accupakket. Met zijn grote elektrische bereik stelt de E-Ducato meteen een nieuwe norm in zijn klasse. De E-Ducato is leverbaar in een modelaanbod van meer dan 80 elektrische bestelwagens, chassisversies en minibussen, die stuk voor stuk de betrouwbaarheid en veelzijdigheid bieden waarmee de Ducato zich al veertig jaar lang onderscheidt. Nog belangrijker is dat met de komst van de nieuwe elektrische aandrijflijn de traditioneel sterke punten van de Ducato volledig intact zijn gebleven: met een laadvolume van 10 tot 17 m3, een laadlengte tot 4.070mm en een nuttig laadvermogen van 1.100 tot 1.950 kg loopt ook de nieuwe E-Ducato voorop in zijn klasse.

Alternatieve duurzame bedrijfswagens Recent afgeleverd

FIAT

E-Ducato

Motoren en Techniek

Met een koppel van 280 Nm staat de 122Pk/90kW elektromotor van de elektrische Ducato garant voor indrukwekkende prestaties. Om het energieverbruik te optimaliseren, is de topsnelheid daarbij begrensd op 100 km/h. ‘Fit for mission’ vormde voor FIAT Professional de leidraad bij het ontwikkelen van de accupakketten voor de e-Ducato. Hieruit zijn twee accu-configuraties voortgekomen: een pakket bestaande uit drie modules met een capaciteit van 47 kWh en een rijbereik van 220 kilometer, en een pakket van vijf modules met een capaciteit van 79 kWh en een rijbereik van 360 kilometer. Het concept met verschillende parallel geschakelde modules biedt als grote voordeel dat bij uitval van een module verder rijden gewoon mogelijk is. FIAT plaatst de accu’s af fabriek onder de voertuigvloer. Ze zijn uitgebreid getest op het gebied van veiligheid.

E-COASTING: schakelt na het loslaten van het gaspedaal onder bepaalde voorwaarden de aandrijving uit om het voertuig te laten uitrollen. De werking van de elektromotor wordt omgekeerd, zodat deze als generator fungeert en met de opgewekte stroom het accupakket kan worden bijgeladen.

E-BRAKING: met deze functie kan het voertuig worden afgeremd zonder dat op het rempedaal wordt gedrukt. Dit gebeurt door de elektromotor te gebruiken om een negatief koppel op te wekken. De vrijkomende kinetische energie wordt teruggevoerd naar het accupakket.

​Naast de standaard veiligheidssystemen als EBS, ESP en Hillholder, is de Ducato ook leverbaar met Full Brake Control. Dit is een geïntegreerd systeem dat is ontworpen om een aanrijding te voorkomen of de ernst van een aanrijding te verminderen. Het detecteert obstakels in voorwaartse rijrichting en waarschuwt de bestuurder zodra er een dreigende botsing wordt gedetecteerd en activeert indien nodig een autonoom noodremsysteem.

Download E-Ducato brochure 

Galerij | E-Ducato Exterieur

Galerij | E-Ducato Interieur